'Medya İletişim' eğitimi başladı!

AA ve BEKAM medya sektörüne yeni elemanlar yetiştirecek.

Google Haberlere Abone ol
'Medya İletişim' eğitimi başladı!

Gaziantep'te, Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi ile Anadolu Ajansı iş birliğinde, muhabir yetiştirmek ve sektöre insan kaynağı sağlamak amacıyla hazırlanan 'Medya İletişim' eğitimi başladı.



Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) koordinatörü Nuri Sinopluoğlu, Bülbülzade Vakfı'nda düzenlenen kursun açılışında, hazırladıkları çalışmaya, Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı (AA)'nın destek verdiğini söyledi.



BEKAM olarak son teknolojiyle donatılmış televizyon stüdyosu ve radyoya sahip olduklarını ifade eden Sinopluoğlu, "Medya sektöründe görev almak isteyen gençlere fırsat sunmayı ve sektöre insan kaynağı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. 



Kentteki basın sektöründe böyle bir eğitim programına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Sinopluoğlu, kurslara yaklaşık 300 kişinin başvurduğunu, mülakatla seçilen 20 kişinin ise bugün eğitime katıldığını vurguladı.



AA Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal ise Gaziantep'te düzenlenen eğitimin diğer kentlere de örnek olacağına inandığını söyledi. 



Anadolu basınının ve gazetecilik mesleğine gönül veren gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Baysal, "Anadolu Ajansı 94 yıllık bir kurum. Böylesine geçmişi olan kurum elbette gazetecilik konusunda önemli tecrübeleri sahip. Eğitimin başarılı geçeceğine inanıyoruz" diye konuştu.



Baysal, 4 hafta sürecek kursta katılımcılara 'fotoğrafçılık', 'kameramanlık' ve 'habercilik' konularındaeğitim verileceğini sözlerine ekledi. 



Bu arada eğitimin ilk gününde AA Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nde görevli Başmuhabir Hasan Özkal, 'haber kaynakları' konulu ders verdi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin