Medya gündemini belirledi!

Haftanın en çok konuşulan olay ve kişileri raporlandı.

Google Haberlere Abone ol
Medya gündemini belirledi!

PRNet A.Ş, çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'PRNet En'leri' 5 başlık altında sıralandı.



KENAN EVREN'İN VEFATI



Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren 98 yaşında hayatını kaybetti. Evren'in 12 Eylül 1980 darbesi de vefat haberi ile birlikte çok sayıda yansıma bularak gündemin belirleyicisi oldu. 



13 Mayıs 2014'de yaşanan Soma faciasının üzerinden tam 1 yıl geçti 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası gündemde ikinci sıradaydı. 



Dünya basınında aylardır önemini yitirmeden yer bulmaya devam eden IŞİD, 600 haberle haftanın belirleyicileri arasındaydı. IŞİD kendi içinde çok sayıda kayıp verse de saldırı ve infazlarına ara vermiyor. 



Libya açıklarında vurulduğu açıklanan Türk gemisi Türk ve dünya medyasının konuşulanları arasında yer aldı. Gemide üçüncü kaptan hayatını kaybederken 'Türkiye - Libya ilişkileri' bolca konuşulan konular arasındaydı.



Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi, devlet sırlarını başkalarına taşıdığı gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı. İdam kararı çok sayıda tepki ve eleştiri ile raporlandı.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 356 haberi ile siyaset gündemini belirleyen isim oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ikinci sırada yer alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listenin üçüncüsü olarak raporlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş siyaset dünyasının en fazla anılan diğer isimleri arasındaydı.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'SEZEN AKSU'



Show dünyasının en medyatik ismi olarak belirlenen Sezen Aksu, müziği bırakacağı açıklamasıyla, sevenlerini şaşırtarak 113 haberde yer aldı. Listenin ikinci sırasında 93 haberi ile yer alan Cem Yılmaz'ı yakın haber adediyle Ata Demirer takip etti. Hande Yener ve Mustafa Ceceli medyatik diğer isimler arasında sıralamayı tamamladı.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI 'ERSUN YANAL'



Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal spor gündemini belirleyen isim olarak raporlandı. Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım bolca anılanlar arasında listede yerini aldı.



Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ilk beş arasında kaydedildi.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'FERNANDO MUSLERA'



Haftanın medyatik sporcusu 449 haberi ile Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera olarak belirlendi. Beşiktaş'ta forma giymekte olan Demba Ba listenin ikinci sırasında yer alırken Galatasaray oyuncularından Wesley Sneijder 324 haberi ile üçüncü sırada kaydedildi. Beşiktaş'lı Ernesto Sosa ve Cenk Tosun diğer medyatik sporcular arasında yer aldı.



Medya gündemini belirledi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin