MEDYA DAVALARLA DÜZELİR Mİ?

MT: Haftalık dergisine Soros’tan para aldığınız yönündeki iddiaları nedeniyle dava açmayı planlıyorsunuz. Bu davayı açacak mısınız gerçekten? Medyada hak aramanın davalarla gerçekleşebileceğine inanıyor musunuz? Mehmet Altan (Sabah Gazetesi Yazarı): Dergide asılsız bir iddiayı dillendiriyorlar. Türk Ceza Kanunu’nda bunun çok büyük cezası var. Asılsız bir iddiayı hiçbir denetim mekanizmasından geçirmeden yayınlıyorsanız bu aynı zamanda dergiyi yayınların da sorumluluğu...

Google Haberlere Abone ol
MEDYA DAVALARLA DÜZELİR Mİ?

Benim ağırıma giden, dergiciliğin bu kadar basit bir düzeye düşmüş olması.


Melih Aşık’ın iddialara ilişkin Medyatava’da yayınlanan açıklamasını alıp yayınlamışlar ama karınca duası gibi. Açıklamayı hiçbir özür dilemeden dergide bir yere sokuşturmuşlar. İddiaları nal gibi yazıyorlar, cevap haklarını karınca duası gibi. Üstelik de özür dilemeden.


Derginin editörüyle konuştum. Şimdi bekliyorum. Eğer özür dilemezlerse dava açacağım. Bugüne kadar açtığım bütün davaları kazandım. Tabii ki, dava açarak medyayı düzeltmek mümkün değil, ama aslı astarı olmayan iğrenç iddiaları, hayasızca, insafsızca yayınlıyorlar. Bu mudur yani gazetecilik?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin