Medya, Cerrahpaşa'yı konuştu

İstanbul Üniversitesi’nden 2 yıl önce ayrılan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Türkiye’nin yüzyıllık üniversitelerini geride bıraktı. İ.Ü Cerrahpaşa haber erişiminde tüm üniversiteler arasında birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medya, Cerrahpaşa'yı konuştu

İstanbul Üniversitesi’nden 2 yıl önce ayrılan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Türkiye’nin yüzyıllık üniversitelerini geride bıraktı.

Üniversite, gerek akademik çalışmaları gerekse bünyesinde gerçekleştirilen projelerin konu edildiği haberlerin yer aldığı değerlendirmeye göre, televizyon ve internet medyasında Türkiye’nin tüm üniversiteleri arasında ulusal medyada yer verilen haber sayısında ikinci olurken; eriştiği kişi sayısı bakımından birinci sırada yer aldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa özellikle 2020 yılında tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını ile mücadeledeki çalışmalarıyla sağlık haberleri kategorisinde de öne çıkarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın gündeminde yer aldı.

İ.Ü Cerrahpaşa geçtiğimiz yıl televizyonlarda 3194 haber ve 586.863 haber erişimi sağlayarak haber sayısında ikinci, haber erişiminde tüm üniversiteler arasında birinci oldu.

Medya, Cerrahpaşa'yı konuştu

Dünyanın önde gelen saygın medya kuruluşları CNN INT, France 24, DW, FUJI TV gibi televizyon kanallarında konu edilen ve Türkiye’nin sağlık sisteminin başarısını tüm dünyaya tanıtan haberleriyle İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bir anlamda ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmuş oldu.

İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa haber sayısı ile görsel ve internet medyasında ikinci üniversite olurken erişimde birinciliği elde etti. İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve diğer köklü üniversiteleri geride bırakarak kuruluşunun ikinci yılında bu başarıya ulaşan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’nın kurumsal iletişim ekibi güçlü akademik kadro ve medya sektörünün deneyimli isimlerinden oluşuyor. İ.Ü Cerrahpaşa Kurumsal İletişim Direktörü Prof. Dr. Erdoğan Köse ‘İstanbul Üniversitesi’nden ayrılıp yeni bir üniversite olarak yola çıkışımızın üzerinden iki yıl geçmeden Üniversitemizin haber değeri taşıma ve haber olmadaki başarısından çok memnunuz. Özellikle ülkemizi yurt dışında olumlu haberlerle anlatmak bir anlamda lobisini yapmaktan gurur duyduk’ dedi.

 

Medya, Cerrahpaşa'yı konuştu - Resim : 2

Medya, Cerrahpaşa'yı konuştu - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin