Meclis’teki arbedede yaralanan İYİ Partili Örs yoğun bakımda. Zafer Işık'a verilen ceza belli oldu!

Meclis’te yaşanan arbedenin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Partili Örs’ün durumuna ilişkin açıklamalar geldi: Yoğun bakımda, tedavisi sürüyor. Örs'e saldıran AK Partili Zafer Işık'a verilen ceza da belli oldu. Meclis'te iki oturuma katılmama cezası verildi. Akşener ve Davutoğlu da hastaneye gelerek bilgi aldı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’teki arbedede yaralanan İYİ Partili Örs yoğun bakımda. Zafer Işık'a verilen ceza belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan arbedede İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmasının ardından AK Partili Zafer Işık'a verilen ceza da belli

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a fiili saldırı dolayısıyla iki birleşim geçici çıkarma cezası verildi. AK Partili vekiller de Zafer Işık'a ceza verilmesi yönünde oy kullandı.

Işık'ın yanı sıra, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Meclis'e yakışmayan söz ve davranışı nedeniyle kınama cezası verildi.

AKŞENER VE DAVUTOĞLU HASTANEYE GELDİ

Akşener ve Davutoğlu İYİ Parti Milletvekili Örs’ün sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrılırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde artan şiddet olaylarının Meclise yansıdığını belirterek, zaman zaman tansiyonun yükselebileceğini ama bunun fiili bir saldırıya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Örs'ün ciddi bir hayati tehlike atlattığını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda durumu daha iyi, kendisine müdahale yapılmış ancak bir müddet daha gözetim altında kalacak. Kalp pilinin durması ile çok büyük hayati risk geçirmiş. Her şeyden önce olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekir. Ümit ederim ki ilgili yetkililer gerekli dersi çıkarırlar. Tekrar Meral Akşener'e, İYİ Partililere ve Trabzonlulara geçmiş olsun."

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hastanede tedavisi süren Hüseyin Örs'ü ziyaret eden vekiller de sağlık durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin, "Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrası Vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben kendisini revire götürmek gerektiği için eşlik ettim. TBMM revirinde müdahale eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

EKG çekmelerini rica ettik. Kendisine geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istemiştim. EKG'de, kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulansla hastaneye getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber ilaç uygulandı. Yapılan müdahale, 'kalbin geri döndürülmesi' diye bilinen kardiyoversiyon tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğum bakımda tedavisi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ardından tekrar açıklama yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, "Vekilimize geri döndürme işlemi yapıldı. Uyutuluyor, gelenler ise sadece bizimle görüştü. Doktoru ile herhangi bir görüşme olmadı" ifadelerini kullandı.

‘BU MİLLETVEKİLLİĞİ DEĞİLDİR’

İYİ Parti’li Zorlu ise, TBMM'deki kavga anına ilişkin, "Milletvekilimiz konuşmasını yaparken bir müdahale girişimi oluyor. Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken o sırada AK Parti'li bir milletvekili, parmağında da bir yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Çok ağır bir hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletvekilliği değildir; bu düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz" dedi. 

CHP'Lİ GÖKER: GENEL DURUMU İYİ 

TBMM İdari Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de Örs'ü hastanede ziyaret etti. Aynı zamanda doktor olan Göker, Örs'ün sağlık durumuyla ilgili, "Sorulara cevap veriyor. Genel durumu gayet iyi. Bilinci açık. Tamamen girdiği stresle alakalı bir durum, 1 gün kontrol amaçlı tutulacak. İnşallah aramıza dönecek" değerlendirmesini yaptı.

CHP'Lİ ALTAY: DOKTORLARDAN BİLGİ ALDIM HALA YOĞUN BAKIMDA

CHP Milletvekili Engin Altay da Hüseyin Örs'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi veren Altay, şunları söyledi:

"Doktorlardan bilgi aldım hala yoğun bakımda. Tansiyonun yükselmesi kalp ritmini bozmuş pil şaşmış bana söylenen, 'beş dakika geç gelse kaybedilmiş olacaktı'. Şu anda yoğun bakımda ben de görüşemedim, ailesiyle görüştük. Bir iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş. Oğlu yanına gitmiş bilinci açık, şu an dinlendiriliyor uyku hali var.

Ama şiddet asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil. Arbedenin olmasını istemeyiz ama arbede olur. Bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs, en barışçıl milletvekillerinden biri. Kürsüdeki bir başka İYİ Partili milletvekiline, AK Parti'li milletvekillerinin fiziki basıncı üzerine, kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma içgüdüsüyle; AK Partililere yapmayın etmeyin demek için oradayken, bahse konu saldıran milletvekili özel olarak Hüseyin Örs'ü hedef alarak gelip yüzüne gözüne fiziki bir saldırı gerçekleştiriyor. Bir arbede sonucu burada değil. Gözüne kastedilerek Hüseyin Örs'e bir saldırıdır. Ben o milletvekilini bilirim en saldırgan milletvekillerinden biri. Özür dilemeyeceğini söylemiş kabul edilemez. Milletvekili canıyla uğraşırken, özür dilemeyeceğini söylemesi kabul edilemez."

AK PARTİ'Lİ ELİTAŞ: FİZİKİ BİR ŞEY OLMAMASI GEREKİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir. Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun, dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamdolsun durumu iyiymiş" diye konuştu. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin