Meclisin gazeteci adayları! Medya dünyasından kimler milletvekili adayı oldu?

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde birçok gazeteci aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
Meclisin gazeteci adayları! Medya dünyasından kimler milletvekili adayı oldu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne en fazla milletvekili gönderen İstanbul'da, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği listelerde çok sayıda gazeteci yazar yer aldı. 



AK Parti'nin İstanbul 2. bölge 12. sırada bulunan adayı gazeteci yazar Markar Esayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sırasıyla Agos, Taraf ve Yeni Şafak'ta yazılar yazdığını, politik tavrının her zaman belli olduğunu söyledi. 



Türkiye'nin önemli bir demokratikleşme sürecinde olduğuna dikkati çeken Esayan, "Bu bir halk hareketi. Ben de bu halkın bir parçasıyım. Türkiye'de çeşitli toplumsal kesimlerin eski bürokratik, oligarşik devletten kaynaklanan çok büyük sorunları vardı. Ermeniler de bunlardan biriydi. Ülkeyi demokratikleştirmekten, zenginleştirmekten başka bir formülümüz yok" diye konuştu. 



'Türkiye'nin önünün açılması için ne gerekiyorsa onu yapacağım'



AK Parti İstanbul 3. bölge 14. sıra adayı gazeteci yazar Mahmut Övür, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin 100 yıllık arayışının bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 



Seçilmesi durumunda Meclis'teki önceliğinin anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci olacağını aktaran Övür, "Türkiye'nin kendisi olduğu, kendi renkleriyle ortaya çıktığı, kendine döndüğü bir Meclis olacağını düşünüyorum. O yüzden önemsiyorum" ifadelerini kullandı. 



CHP'nin gazeteci adayları



Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Barış Yarkadaş, partisinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu listede dördüncü sırada yer aldığını söyledi.



Yarkadaş, milletvekili seçilmesi halinde öncelikle kendi mesleğiyle ilgili çalışmalar yapacağını anlattı.



'Sonuna kadar çalışacağım'



CHP'nin İstanbul 1. bölge 19. sıra adayı gazeteci Mustafa Can Ataklı da ön seçimle bu yarışa dahil olduğunu belirtti. 



Ataklı, şöyle konuştu:



"Ön seçim olduğu için girdim. Eğer ön seçim olmasaydı 'Beni aday yapın' diye başvurmazdım. CHP'nin ön seçim yaparak milletvekillerini belirlemesinin, Türkiye'ye bir hareket getireceğini ve toplumda da bir karşılık bulacağını düşündüm. Çünkü AKP iktidarı çok güçlü."



MHP'nin adayları



Milliyetçi Hareket Partisi'nden İstanbul 3. bölge 6. sıra adayı gazeteci yazar Mehmet Müftüoğlu, vatana millete hizmet etmek için mecliste temsilin önemine değindi. 



Müftüoğlu, "Parlamentoda milletimize hizmet etmek isteriz. Milletvekili olursam özellikle medya konusunda son yıllarda çok sıkıntı yaşanıyor. Bu noktaya eğilmek ve bunu meclis gündemine taşımak isterim. Medya mensuplarının sözcüsü olmak noktasında ilk adamı atmak isterim" diye konuştu. 



HDP adayı Zarakolu 



HDP İstanbul 2. bölge 9. sıra adayı yazar yayıncı Deniz Zarakolu da canlılığı, renkliliği ve kimlik zenginliğini yansıtacak çalışmalarının olacağını anlattı. 



Adaylığının onur, gurur ve mutluluk verdiğini ifade eden Zarakolu, "Türkiye'de de yaşanan sorunlara çözüm bulma açısından sorumluluklar veren bir görev" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin