Meclis 3 ay sonra yeniden açıldı. tv100 ekibi Ankara'dan çok özel yayın yaptı: Partilerin grup başkanvekillerinden canlı yayında çok kritik açıklamalar

TBMM Genel Kurulu 3 aylık bir aranın ardından yeniden toplandı. Yasama çalışmalarına yeniden başlayan Meclis Genel Kurulu 14.00'te özel oturumla toplandı. Açılışı TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptı, Erdoğan Genel Kurul'a hitap etti. tv100 Ankara'dan tüm gelişmeleri özel konuklarla canlı yayında değerlendirdi. Özel yayının ilk konuğu MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay oldu. Akçay EYT'nin Meclis'e geleceği tarihi açıkladı. CHP'li Özgür Özel ise Mezitli saldırısı ile ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Meclis 3 ay sonra yeniden açıldı. tv100 ekibi Ankara'dan çok özel yayın yaptı: Partilerin grup başkanvekillerinden canlı yayında çok kritik açıklamalar

TBMM Genel Kurulu 3 aylık bir aranın ardından yeniden toplandı. Yasama çalışmalarına yeniden başlayan olan Meclis Genel Kurulu 14.00'te özel oturumla toplandı. Açılış konuşmasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'a hitap etti.

tv100 Ankara'ya çıkarma yaptı; Oğuz Haksever ve tv100.com.tr yazarları ile çok özel konuklarıyla Genel Kurul'un açılışını canlı olarak ekranlara taşıdı. tv100 canlı yayınıyla Ankara kulislerinde konuşulanlar, TBMM açılışı, özel konuklarla saat 11.30’dan itibaren tv100’de yer aldı. Canlı yayında konuklar EYT'den genel affa kadar gündemde olan konuları partilerin grup başkan vekillerine sordu.

Meclis'in yeni gündemi Sosyal medya düzenlemesi 

Dezenformasyonla mücadeleye yönelik sosyal medya düzenlemesi de Meclis’in ilk gündem maddeleri arasında bulunuyor. Teklife göre, halk arasında endişe, korku veya panik oluşturmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Meclis’in mart sonuna kadar aralıksız çalışması bekleniyor. Milletvekili aday listelerinin açıklanması birlikte ise Meclis bu defa 2023 seçimleri sebebiyle ara verecek.

İLK KONUK ERHAN AKÇAY

tv100 canlı yayınının ilk konuğu MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay oldu. Deniz Gürel, sansür yasası olarak lanse edilen Sosyal Medya Düzenlemesi hakkında Akçay'ın görüşleri soruldu. 

Akçay "Desteklediğimiz bir kanun teklifi. Gereken görüşler, öneriler alınır. Dezenfermasyonla mücedele yasası aslında. Tartışılar bir iki maddesi var. Aslı astarı olmayan, toplumu kışkırtmaya yönelik haberleri kimse istemez. Bunu sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasası ile ilgili "EYT ne zaman geliyor?" sorusuna ise MHP'li Akçay, "En geç Kasım ayında komisyona gelir" yanıtını verdi. 

Anket şirketlerinin sonuçlarını eleştiren Akçay, "Anket firmalarının ortalamasını alın 3 ile çarpın MHP'nin oyu odur" ifadelerini kullandı. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MEZİTLİ AÇIKLAMASI

tv100 yayınının ikinci konuğu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mezitli saldırısı ve sonrasında CHP'ye yönelik suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel şu ifadeleri kullandı: "Kendini de patlatmış olsa terörist teröristtir. 2012 yılında bugün terörist olacağını ben bilemem.

Tutuklu gazeteciler, hasta tutuklu ve yükümlüler, balyoz kumpası raporunu yazdık. Bu raporlardan bir tanesinin içinde saldırıda adı geçtiği söylenilen kişi bulunuyor. 188 kişiye mektup yazmışız ve bunları raporlaştırmışız.

Bu saldırı olduğundan saatler sonra CHP'nin 11 yıl önceki raporunu buluyorlar. Biz büyük bir kumpas kurulduğunun kanaatini taşıyoruz."

"Altılı Masa'nın adayı kim, yarın açıklanır mı?" sorusuna Özel şu yanıtı verdi: "Hangi adayı çıkaracağı kadar Altılı Masa'nın bu ülkeyi yönetmek için ne tasarladığı ne planladığı. Aday biz istediğimiz zaman açıklanacak. Yarınki toplantıda adaylık konusunda daha ileri bir aday çıkar mı hep beraber izleyeceğiz."

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU: KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Gürkan Hacır ve Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı. Dervişoğlu İYİ Parti'de kongre sürecinin başladığını ve yol haritalarını açıkladı. Dervişoğlu, "İYİ Parti kongre kararı alınca sanki bir olağanüstü kurultay yapıyormuş gibi bir hava oluştu. Biz geçen kurultayımızı 20 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu kongre takvimi siyasi partiler kanunundan kaynaklı olarak siyasi partiler 2 yıldan az olmamak ve üç yılı aşmamak üzere kongre yapabilir. Seçim münasebetiyle ertelenebilirdi ama takvimin elverişli olması nedeniyle il ve ilçe kongrelerini başlattık. Şu anda gündemde Kurultay yok" ifadelerini kullandı.

Deniz Gürel, Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasını hatırlattı ve Altılı Masa ittifakına bu açıklama zarar verdi mi diye sordu. Dervişoğlu, "Yeri ve zamanında cevaplarımızı verdik. Altılı Masa toplantıları liderler arasında, öncesinde de kurullar çalışıyor. Masanın şu anki önceliği seçim güvenliğinin sağlanmasına yönelik."

Dervişoğlu kendisine sorulan "Anketlere ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Anket yaptırım yaptırmamak ayrı şeydir, bakıp bakmamak ayrı şeydir. Biz İYİ Parti olarak anket yaptırmadık, ama anketlerin ortalamalarına bakarak değerlendirme yapıyoruz. İYİ Parti'nin yükselişi söz konusu. Biz yüzde 20'lerde görüyoruz, sandıklar açılınca göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

AKBAŞOĞLU: 3600 OCAK 2023'TE YÜRÜRLÜKTE

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu özel yayına katıldı. Oğuz Haksever, "Bize bir takvim verebilir misiniz? EYT, borçların silinmesi..."

Akbaşoğlu şu yanıtı verdi: "Biz 2022 yılı başında 5 adım atacağız demiştik. 5 konuda yasal düzenleme yapacağız. bunların üçünü gerçekleştirdik. En son Haziran ayında 3600 ek gösterge ile ilgili bir kamu reformu bu da İnşallah 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlük kazanmış olacak.

5 tane adamın 2 tanesi en son sözleşmeli personel ile ilgili düzenlemeleri muhtevi idi. Bir de EYT'li kardeşlerimizin beklentilerine ilişkin düzenlemeyi içeriyor. Ekim ayı içerisinde sözleşmeli personel ile ilgili yasal düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine İnşallah getireceğiz. Bu konuda net bir duruşumuz var.

Çalışma Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışmaları tamamladı diyebiliriz. En son Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecek ve bu konuyla ilgili milletvekili arkadaşlarımıza beraber bu teknik veriler çerçevesinde bütün bakanlıklardaki ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki 500 binin üzerindeki sözleşmeli personelin yani 657 sayılı devlet memurları kanun 4b maddesi olarak geçen bütün personelimizin durumlarının kadro hakkına ilişkin sosyal ve mali haklara ilişkin düzenlemeyi biz inşallah yasa teklifi olarak getirmiş ve somut bir adım atmış olacağız."

BÜLBÜL: YUNANİSTAN VE KIBRIS KONUSU

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül tv100 özel yayınının konuğu oldu. Bülbül, "6. Yasama yılıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Çok heyecanlıyız. 6. yasama yılı ve aynı zamanda 2023 seçimlerine yönelik olarak da son yasama yılı olarak idrak edeceğiz. Yapılacak önemli işler var. Vatandaşımıza vermiş olduğunuz sözler var. Vatandaşımızın da bizden emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmelilerin kadroya alınması, geçici işçilikler, asgari ücret ile alakalı meseleler gibi toplumun çok yakından ilgilendiren meseleler var. Bunlarla ilgili insanımızı rahatlatacak bir takım düzenlemeler çıkarmayı hedefliyoruz.

Özellikle dış politika alanında yaşanan gelişmeler toplumumuzun sadece siyasi parti taban larımızı veya seçmen kitlelerimizin de üzerinde milliyetçi bir araya gelmesi ve mutabakat sağlanması gereken bir durum olarak değerlendiriyoruz.

Yunanistan'da yaşanan gelişmeler var. Kıbrıs'ta olan hadiseler, Doğu Akdeniz, Ukrayna Rusya arasında yaşanan gelişmeler ve bölgemizde yaşanması muhtemel bir takım hadiseler var  Suriye'ye birtakım operasyon ihtimalleri söz konusu.

 Bunların hepsi için toplumumuzun genelinden büyük bir bölümünde tamamından bir destek almak onların desteği ile bu çalışmaları yapmak hayati önem taşımaktadır. Dolayısıyla kutuplaştırıcı bir siyaset anlayışı gerginleştirici bir siyaset anlayışı bir şey olmayacak.

USTA: MİLLET İTTİFAKI KAYBEDERSE...

tv100 yayınına konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. Usta şu ifadeleri kullandı:  

"Kılıçdaroğlu 6’lı masayı kurdu ‘6’lı masadaki liderlerin oy birliği ile karar alınacak’ dedi. Biz 6’lı masayı çok önemsiyoruz 6’lı masada hiçbir problem çıkmasını arzu etmiyoruz. Tabi bu illa adayın 6’lı masadan çıkması anlamına gelmiyor."

"Genel Başkanımızın ifade ettiği hususlardan bir tanesi kazanacak aday olması. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olmalı eğer bu seçimde kaybedilirse bundan sonra daha parlamenter sisteme geçiş konusu Türkiye’nin gündeminden kalkar. Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi durumunda onlar da buna olumlu yaklaşacaktır çünkü bu kadar güçlü bir yetkinin kendisinden başkasında olmasını istemeyecektir. Ben oradan da Anayasa değişikliğine katkı geleceğini düşünüyorum." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin