MEB büyük bir skandala imza attı. Öğrencilere erişkinlere uygun oyuncak dağıttı. MEB öğrencilere 'seks için zile bas' oyuncağı dağıttı

Uzman ve başöğretmen sınavı tartışmaları sürerken eylül ayında açılan okullar salgın şartlarında eğitime devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise eleştirilerin odağında... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eleştirilere "troll" çıkışı ile tepki gösterdi. MEB'de bir skandal daha patlak verdi. MEB'in PIKTES Projesi kapsamında Suriyeli öğrencilere “Ring for sex (Seks için zile bas)” yazılı zil dağıttığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
MEB büyük bir skandala imza attı. Öğrencilere erişkinlere uygun oyuncak dağıttı. MEB öğrencilere 'seks için zile bas' oyuncağı dağıttı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), “Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemi’ne entegrasyonunun desteklenmesi” amacıyla başlattığı PIKTES Projesi kapsamında dağıtılan ziller gündem oldu. Proje kapsamında öğrencilere yönelik sosyal uyum etkinlikleri çerçevesinde dağıtılan oyuncakların içinden erişkinlere uygun bir oyuncak çıktı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, projesi kapsamındaki öğrencilere dağıtılan oyuncaklar içinde, “Pratik Bardaklar” isimli oyun da yer aldı. Oyunun kutusundan beş farklı renkte 30 adet bardak, 40 adet resimli görev kartı ve bir adet zil çıktı.

MEB büyük bir skandala imza attı. Öğrencilere erişkinlere uygun oyuncak dağıttı. MEB öğrencilere 'seks için zile bas' oyuncağı dağıttı

Bir zeka oyunu olduğu öğrenilen Pratik Bardaklar isimli oyunda kullanılacak zilin üzerinde, kutu üzerindeki resimden farklı olarak “Ring for sex (Seks için zile bas)” yazdığı görüldü. Öğrencilere dağıtıldığı belirtilen ziller, fark edilmesinin üzerine apar topar toplatıldı.

AÇIKLAMA GELDİ

PIKTES Koordinatörlüğü, 2 bin set içinde toplam 9 zeka oyununun içerisinde uygunsuz içerik tespit edilmesi üzerine 2 bin setin tamamının derhal toplatıldığını ve firma hakkında işlem başlatıldığını bildirdi.

Açıklamayı, Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Koordinatörlüğü yaptı.

PIKTES Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen PIKTES Projesi çerçevesinde 2 bin eğitim materyali setinin okullarda kullanılmak üzere yüklenici firma tarafından dağıtıldığı belirtildi. Eğitim materyali setlerinin her birinin içeriğinde akıl zeka oyunlarının bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Okul yönetimleri tarafından yapılan kontrollerde dağıtılan 2 bin set içinde toplam 9 zeka oyununda uygunsuz içerik tespit edilmesi üzerine 2 bin setin tamamı derhal toplatılmıştır. Yüklenici firma hakkında sözleşmeye aykırılık nedeniyle gerekli işlem başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının da soruşturma başlattığı öğrenildi.

BAKAN BUGÜN NE DEDİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kariyer basamaklarında sınav sistemini eleştiren eğitim sendikalarını hedef alarak, “Siyasi boykot çağrıları oldu. Şu oldu, bu oldu. Troller devreye girdi. Sanki Mili Eğitim Bakanlığı, öğretmenin itibarına dokunuyormuş gibi algı operasyonları çekildi. Bizimle öğretmeniz arasına kimse giremez. Bizden daha fazla kimse öğretmeni sevemez” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin