MEB açıkladı: Uzman öğretmen ve başöğretmen sınavı pazar günü yapılacak. Öğretmenlik sınavı online mı yüz yüze mi olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları yazılı sınavının pazar günü yapılacağını açıkladı. Öğretmenlerin gireceği sınav saat 10.00 ila 13.00 arasında gerçekleştirilecek. Peki öğretmenlik sınavı online mı yüz yüze mi olacak? MEB tüm detayları açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
MEB açıkladı: Uzman öğretmen ve başöğretmen sınavı pazar günü yapılacak. Öğretmenlik sınavı online mı yüz yüze mi olacak?
AA

Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları yazılı sınavı 19 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Öğretmenler için düzenlenen kariyer sınavı yurt içi ve yurt dışında yapılacak.

MEB, sınavla ilişkin tüm detayları aktardı. Öğretmenlik sınavı online mı yüz yüze mi olacak?

SINAVA BİNLERCE ADAY GİRECEK

MEB tarafından yapılan açıklamada 19 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları yazılı sınavına MEB personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından 58 bin 965 aday uzman öğretmenlik, 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik unvanı için gireceği duyuruldu.

ÖĞRETMENLİK SINAVI ONLİNE MI OLACAK?

Öğretmenlik sınavı online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar sınava saat 10.00 ila 13.00 arasında 'https://onlinesinav.meb.gov.tr/' adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifreleri ile internet erişimi olan herhangi bir ortamdan giriş yapabilecek.

Sınava giriş yaptıktan sonra herhangi bir sebeple sistem dışına çıkan adaylar, daha sonra tekrar giriş yaparak kalan süreleri içinde 19 Kasım 2023'te saat 23.59'a kadar sınavı tamamlayabilecek.

Belirtilen saatler arasında sınava giremeyen adaylar daha sonra sınava katılamayacak.

ÖĞRETMENLİK SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Öğretmenlik sınavında adaylara beşer seçenekli 100 soru sorulacak.

ÖĞRETMENLİK SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Öğretmenlik sınavında adaylara 100 soru için 135 dakika verilecek. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NEREDEN SORGULANACAK?

Öğretmenlik sınav sonuçları "https://oygm.meb.gov.tr" adresi üzerinden sorgulanacak.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin