MEB açıkladı. Öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı'na dair görüşleri alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. Yılı kapsamında öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı'na dair görüş ve beklentilerinin öğrenileceği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
MEB açıkladı. Öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı'na dair görüşleri alınacak
AA

MEB, Cumhuriyet'in 100. Yılı kapsamında öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı'na dair görüş ve beklentilerini öğrenecek.

Konuya dair detaylar, MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada yer aldı.

Eğitimin geleceği konusunda öğretmenlerin görüş, öneri, beklenti ve bakış açısını ortaya koymak için "Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı Olan Türkiye Yüzyılı'nda Öğretmenin Rolü ve Gelişimi" raporu hazırlanacak.

ÖĞRETMENLERDEN VERİ TOPLANACAK

Türkiye genelinde resmi ve özel eğitim kurumlarında görevini yürüten tüm öğretmenlerin veri toplama aracını doldurarak katkı sunmalarının hedeflendiği çalışmanın birinci aşamasında veri toplama aracı kullanılacak.

İkinci aşamada ise görüşmeler gerçekleştirilecek ve öğretmenlerden veri toplanacak.

Bu doğrultuda Türkiye Yüzyılı'na dair öğretmenlerin eğitimin geleceği, teknolojik gelişmeler, mesleki gelişim, kültürel miras ve değerler eğitimi, kapsayıcılık ve erişilebilirlik gibi konular ile ilgili düşünce ve beklentilerini ortaya koymak için veri toplama aracı geliştirildi.

10 KASIM'A KADAR DOLDURULACAK

Bu veri toplama aracı bugün itibarıyla Bakanlığın anket.meb.gov.tr adresi üzerinden bütün öğretmenlerin erişimine açılacak. Öğretmenler 10 Kasım'a kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve bakanlığın ilgili genel müdürlükleri ile üniversitelerden akademisyenlerin destek verdiği çalışmanın nihai raporu aralık ayında yayımlanacak.

MEB ANKET SİTESİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

MEB'DEN AÇIKLAMA

MEB tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Cumhuriyetin 100. Yılı Kapsamında Öğretmenlerin 'Türkiye Yüzyılı'na Dair Görüş ve Beklentileri Alınacak Cumhuriyetin 100. yılında eğitimin geleceği konusunda öğretmenlerin görüş, öneri, ve beklentilerini ortaya koymak amacıyla hazırlanacak araştırma raporu için bugünden itibaren veri girişi sağlayacak "http://anket.meb.gov.tr" internet adresi, erişime açıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin