Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı

Mayıs ayının son günlerinde, ülke genelinde sağanak yağışlı hava koşulları etkisini sürdürüyor. Ankara’da beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı. Çok sayıda araç mahsur kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışların afet düzeyinde olabileceği uyarısında bulunarak ilgili ekiplerin izinlerini iptal etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı

Kentte sabah saatlerinden itibaren başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırdı.

Kuvvetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar ile alt geçitlerde su birikintileri oluştu.

Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı

Bir alt geçitte biriken suda bir otomobil mahsur kaldı. Araç sürücüsünü kurtaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, suyun tahliyesi ve aracın sudan çıkarılması için çalışma yürüttü.

Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı'na çıkan yollar biriken su nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 79. Olağan Genel Kurulu’nda dışarıya kurulan platform şiddetli yağış nedeniyle çöktü.

Çökme nedeniyle o sırada etkinliği izleyenlerden bazıları hafif yaralandı.

Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı - Resim : 2

Yollarda biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti, trafik aksadı.

Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar binaların saçaklarının altında, metro ve otobüs duraklarında sağanağın durmasını bekledi.

Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Açıklamada, "Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır." denildi.

İşte yarın için beklenen hava durumu:

Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı - Resim : 4

Açıklamada ayrıca, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.

Mayıs bitti yaz gelmedi. Ankara'da afet alarmı verilmişti. Beklenen yağmur yağdı. Bazı alt geçitleri su bastı - Resim : 5

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 1252 araç ve 3 bin 392 personelle teyakkuz halinde olduklarını bildirmişti.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin