Mayasız tel tel açılan gözlemenin sırrı bulundu: Bu tarif sayesinde herkes sizden bu gözlemenin tarifini isteyecek. Katmer tadında gözleme nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir gözleme tarifi içerisindeyseniz bu tarifi mutlaka deneyin. İşte katmer tadında gözleme tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Mayasız tel tel açılan gözlemenin sırrı bulundu: Bu tarif sayesinde herkes sizden bu gözlemenin tarifini isteyecek. Katmer tadında gözleme nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;

2 su bardağı su (400 ml)
5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

Beyaz peynir
Maydanoz

Ara katları için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine 5 su bardağı unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu alarak şöyle bir karıştıralım. akabinde yoğurma kabının içerisine 2 su bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.

Ardından hamuru toparlamak için un serptiğimiz tezgahın üzerine alalım ve hamuru toparladıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamur dinlenirken biz de iç harcını hazırlayarak başlayabiliriz. Peynirleri çatal yardımıyla ezelim ve içerisine ince ince kıydığımız maydanozları yerleştrelim.

Dinlendirdiğimiz hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu ilk olarak iki parçaya böllelim. akabinde 2 eşit parçaya sürdüğümüz hamuru 8 parçaya bölelim. 

Hamuru açtıktan sonra biraz sıvı yağ gezdirelim ve iç harcını yerleştirelim. Önce iki kenarından ardından alttan ve üstten katlayalım.

Her katladığımız bölgeye sıvı yağ sürelim. Ardından oklavayla üzerinden bir kez daha geçelim. Gözlemelerimizin tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra tavanın içerisinde kontrollü bir şekilde pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin