'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te!

Mavi Gezegen’e Dönüş (Blue Planet Revisited) belgeseli, BBC Earth yapımıyla izleyiciyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te!

Deniz yaşamının büyüleyici bölgelerinden Avusturalya’nın Büyük Set Resifi ve Bahamalar’daki vahşi yaşamın yanı sıra eko sistemlerin de karşılaştırıldığı tüm zorlukları gözler önüne seren Mavi Gezegen’e Dönüş (Blue Planet Revisited) belgeseli, BBC Earth yapımıyla izleyiciyle buluşuyor.



'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te!



Mavi Gezegen’e Dönüş (Blue Planet Revisited), dünyanın her köşesindeki deniz yaşamını ekranlara getiriyor. Belgesel, yaşam döngüsünün önemli bir parçası olan üreme mevsimi yaklaşırken balinaları ve yavrularını, kaplumbağaları ve yumurtadan yeni çıkan yavrularının yanı sıra bilinmezliklerle dolu okyanuslarımızı en iyi tanıyan bilim adamlarını ile takip ediyor. Okyanusların mavi derinliklerine dalan seri, etkileyici bir görsel şölen sunarken, izleyenlerde derin bir içgörü yaratıyor.



'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te! - Resim : 2



Büyük Set Resifi’nin sularaltı şafağı korusu, 600 çeşit mercan türüne ve 1500’den fazla balık türüne ev sahipliği yaparken, Bahamalar’da köpekbalıkları inanılmaz yaşamları ile dikkat çekiyor. Belgeselde, 2019’da bir hafta boyunca yayınlanan Blue Planet Live'ın en iyi görüntülerinden bazılarını kullanarak, denizi inceleyen uzmanların da yardımıyla, okyanuslarımızın geleceğinin görüntüsünü oluşturmak için kanıtlar toplanıyor.



'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te! - Resim : 3



Dünyanın geleceği için endişelenen herkesin nefesini tutarak izleyeceği seri, artan plastik kirliliğin, balık stoklamasının devam etmesinin yanı sıra tekne trafiğinin yarattığı sorunları da çarpıcı bir şekilde aktarıyor.



'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te! - Resim : 4



Mavi Gezegen’e Dönüş, 8 Ağustos Perşembe’den itibaren saat 22:00’de izleyici ile buluşuyor. Belgeselin diğer bölümleri Türkiye’de Digitürk ve D-Smart platformlarında BBC Earth’te izlenebiliyor.



'Mavi Gezegen’e Dönüş' BBC Earth’te! - Resim : 5


Etiketler BBC Earth belgesel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin