Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi dizilerin yaratıcısı Gülseren Budayıcıoğlu'ndan Meclis'te flaş mesajlar!

Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi dizilerin uyarlandığı kitapların yazarı olan Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Meclis'te kritik mesaj verdi. Budayıcıoğlu, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'nda milletvekilleriyle önemli bilgiler paylaştı. Budayıcıoğlu, "Bizim zihinlerimizde 'erkek üstündür, gerçek insan erkektir' anlayışı var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi dizilerin yaratıcısı Gülseren Budayıcıoğlu'ndan Meclis'te flaş mesajlar!

Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'nda milletvekillerine bilgi verdi. Budayıcıoğlu, hem ülke hem dünyada kadına şiddette ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek, “Bu tırmanış en medeni, uygar, gelişmiş ülkelerde de aynı. Uygarlık kadına şiddete ‘dur’ diyemedi. Amerika’da psikopatlar, sosyopatlar, katiller var. Bizde aile içi şiddet, ilişkilerde ortaya çıkan şiddet, namus cinayetleri öne çıkıyor. Bizim zihinlerimizin içinde yazılı bir madde var, namus işiyse kocası o kadını öldürebilir. Aynı şey erkekler için söz konusu değil. Kadınlar tarafından erkek çok farklı değerlendiriliyor. Bizim zihinlerimizde ‘erkek üstündür, gerçek insan erkektir’ anlayışı var” diye konuştu.

Budayıcıoğlu, uygarlığın insani yanları azalttığını savunarak, “Biz keşke samimi, şefkatli yanımızı koruyarak gelişebilsek. Evinde şiddet gören çocuklar, çok küçük bir azınlık hariç çocuklarımız maalesef şiddetle tanışıyorlar. Özellikle kırsal kesimde çocuk dövmek, karıyı dövmek rutin. Bizim ana hedefimiz bu ailelere yönelebilmek, ulaşabilmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin