Mastürbasyonun sırrı çözüldü. Neden mastürbasyon yaptıkları ortaya çıktı! Bilim insanları primatların neden daha fazla mastürbasyon yaptığını çözdü: 40 milyon yıldır...

Primatlar üzerinde yapılan bir araştırma çok çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Fazla mastürbasyon yaptıklarıyla bilinen primatların bu davranışı araştırıldı ve ortaya ilginç sonuç çıktı: 40 milyon yıldır bunu yapıyorlar. Peki ama neden? İşte sebebi...

Google Haberlere Abone ol
Mastürbasyonun sırrı çözüldü. Neden mastürbasyon yaptıkları ortaya çıktı! Bilim insanları primatların neden daha fazla mastürbasyon yaptığını çözdü: 40 milyon yıldır...

Independent Türkçe'deki habere göre yeni bir araştırma primatlarda mastürbasyonun kökenlerinin en az 40 milyon yıl öncesine, maymunların atalarına kadar uzandığını ortaya koydu.

Davranışın ardındaki evrimsel kökenleri gün yüzüne çıkaran araştırma, aynı zamanda mastürbasyonun primatlar arasında neden bu kadar yaygın olduğu sorusuna ipuçları sağlıyor.

Mastürbasyon aslında hayvanlar aleminde yaygın bir davranış. Ancak primatlar bu davranışa özellikle düşkün.

Biyologlar hayatta kalma olasılığını doğrudan artırmayan ve üreme için partner bulmayı saf dışı bırakan bu davranışın hayvanlar arasında nasıl bu denli yaygın olabildiğini uzun süredir tartışıyor.

Öte yandan Birleşik Krallık'taki University College London'da görev alan araştırmacılar, mastürbasyonun primatlarda çok eski bir davranış olduğunu tespit etti ve üreme başarısını artırabileceğini ileri sürdü.

Antropolog Matilda Brindle ve meslektaşları, yüzlerce yayını tarayarak, 150 anket aracılığıyla hayvanat bahçesi görevlilerinin gözlemlerini analiz etti. Bunun sonucunda primatlar arasında mastürbasyona ilişkin geniş çaplı bir veri seti oluşturuldu.

Mastürbasyonun sırrı çözüldü. Neden mastürbasyon yaptıkları ortaya çıktı! Bilim insanları primatların neden daha fazla mastürbasyon yaptığını çözdü: 40 milyon yıldır...

Dişilerin yüzde 74'i, erkeklerin yüzde 87'si

İncelenen hayvanlar, primat cinslerinin yüzde 79'unu temsil ediyordu. Bulgular, hayvanat bahçelerinde tutulan primatlarda dişilerin yüzde 74'ünün ve erkeklerin yüzde 87'sinin mastürbasyon yaptığını gösterdi.

Yabani popülasyonlarda da dişilerin yüzde 35'i ve erkeklerin yüzde 73'ünün bu davranışı sergilediği ifade edildi.

Ekip bunun ardından, davranışın ne kadar süredir primat davranışlarının bir parçası olduğunu tahmin etmek için bilgisayar modellerine başvurdu. Hesaplamalar, davranışın 40 milyon yıla uzandığını gösterdi.

Proceedings of the Royal Society B adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan makalede mastürbasyonun primatlar arasında neden bu denli yaygın olduğuna dair teoriler de yer aldı.

Bir teoriye göre, bu davranış aslında ebeveynlik şansını artırabilir. Zira araştırmacılar, mastürbasyonun "son kullanım tarihi geçmiş" spermleri serbest bıraktığını ve gelecekteki partnerler için daha taze spermler hazırladığını öne sürüyor.

Başka bir hipotez de dişilerde uyarılmanın, vajinal yolun pH'ını değiştirdiği yönünde. Buna göre yeni pH dengesi spermlerin tutunabilme ve sonuçta yavrulama şansını artırıyor.

Öte yandan birçok uzman da her davranışın evrimsel bir faydası olması gerekmediğini vurguluyor. Buna göre mastürbasyon sadece cinselliğin iyi hissettiren bir yan ürünü olabilir.

Tüm bu teorilere rağmen makalenin yazarları, "Bu davranışa ilişkin çok az sistematik ve karşılaştırmalı araştırma var" ifadelerini kullanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin