MasterChef'te eleme sistemi değişti! Yeni kuralları Somer şef anlattı!

Televizyon ekranlarının en sevilen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef Türkiye'de son 9 yarışmacı kaldı. Şef Somer Sivrioğlu, değişen eleme sistemiyle ilgili açıklama yaptı. İşte MasterChef Türkiye'deki yeni eleme sistemi...

Google Haberlere Abone ol
MasterChef'te eleme sistemi değişti! Yeni kuralları Somer şef anlattı!

Jüri üyeliğini Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın üstlendiği MasterChef'te 16'ıncı hafta heyecanı başladı. 6 Aralık Pazartesi akşamı 128'inci bölümüyle ekranlara gelen yarışmada, dokuz kişi kaldı. Hal böyle olunca eleme sistemi de değişti.

MasterChef'te eleme sistemi değişti! Yeni kuralları Somer şef anlattı!

MasterChef 2021'in son bölümünde; kaptanlık oyunu öncesi açıklamalarda bulunan Somer Sivrioğlu, değişen eleme sistemini anlattı. Sivrioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta bir takım 5, diğer takım dört kişi. o yüzden artık elemelerde iki kişinin adını verme olayı bitti. Pazar günü sadece üç yarışmacı olacak ve bu isimler arasından elenen kişi, iki etabın sonunda bizim vereceğimiz puanlarla belirlenecek. Her gün kaybeden takımdan bir kişi potaya gidecek."

MasterChef'te eleme sistemi değişti! Yeni kuralları Somer şef anlattı! - Resim : 2

ELEMEDE YENİ DÖNEM

Yani artık MasterChef Türkiye'de elemeler üç kişiyle oynanacak. Bu hafta, yapılacak üç dokunulmazlık oyunu sonrasında potaya üç kişi girecek. Pazar günkü oyunlarda; şefler 10 puan üzerinde değerlendirme yapacak. İki oyun sonrasında en az puanı alan isim, yarışmaya veda edecek.

MasterChef'te eleme sistemi değişti! Yeni kuralları Somer şef anlattı! - Resim : 3

Öte yandan son viraja girilen yarışmada dokuz kişi, mavi takım kaptanlığı için kıyasıya mücadele etti. 45 dakikada üç dürüm hazırlayan yarışmacılar, Adana kebabı, Urfa kebabı, et şiş gibi pek çok çeşit dürümlerden birini seçerek hazırladı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin