Mastercard'dan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde Futbol Taraftarlık Araştırması

29 Mayıs Cumartesi günü Porto'da yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Mastercard, etkinlik kapsamında 27 yıllık ortaklığını kutlamak üzere; Marka Elçisi José Mourinho'nun desteğiyle "Futbol Taraftarlık Araştırması"nı gerçekleştirdi. Araştırma sonuçları futbol taraftarlarının %90'ının stadyuma getirdikleri duygunun oyuncuları daha güçlü kıldığına inandığını gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Mastercard'dan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde Futbol Taraftarlık Araştırması

Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 25 yıldan uzun süredir ana sponsorluğunu üstlenen Mastercard, 29 Mayıs Cumartesi günü Porto'da yapılacak 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Marka Elçisi José Mourinho'nun desteğiyle 'Futbol Taraftarlık Araştırması'nı gerçekleştirdi.

Taraftarların stadyumda olmasının önemini vurgulayan Mastercard Marka Elçisi José Mourinho; "Taraftarların gücüne yürekten inanıyorum. Hatta onlar 'desteklemiyor, zorlamıyor; oynuyor' ifadesini bile kullanıyorum ve onlar oynadıkları için kazandığımı hissettiğim o kadar çok maç oldu ki” ifadelerini kullandı. Özel Yetenek José Mourinho: taraftarların paha biçilmez futbol anları yaratmada oynadıkları önemli rolü ve geçen yılın bize canlı sporu hiçbir zaman hafife almamamız gerektiğini nasıl öğrettiğini tutkuyla anlattı. Taraftarların paha biçilmez futbol deneyimlerinin temeli olduğuna inanan Mourinho sözlerine “Taraftarlardan gelen o tutku, o gürültü, o enerji, o baskı. Uzakta olsalar bile, hatta... diğer kulüplerin taraftarları, bu uzlaşmazlık... elbette bunlara ihtiyacımız var" şeklinde devam etti.

Avrupa çapında İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa ve Portekiz'den 12.000 futbol taraftarının katılımıyla gerçekleşen Mastercard’ın "Futbol Taraftarlık Araştırması" sonuçları da bu sözleri destekliyor. 'Futbol Taraftarlık Araştırması'nın bir parçası olarak ankete katılan taraftarlar; Covid-19 sonrasında en çok neyi sabırsızlıkla beklediklerini ve bir futbol taraftarı olmanın oyunun ve kişisel olarak kendilerinin üzerindeki etkisinin ne olduğuna dair konuştular. Ankete katılan 12.000 taraftarın %90'ı, oyuna getirdikleri tutkunun oyuncuları daha güçlü kıldığına ve hiçbir şeyin canlı futbol izlemenin yerini tutamayacağına inanıyor. Aynı zamanda, futbol taraftarlarının %86'sı futbol takımlarını desteklemek için bir araya gelmenin insanları genel olarak hayata dair daha iyimser yaptığına inanıyor. %60'ı taraftar ise maçları izlerken iniş çıkışların içinden geçmenin günlük belirsizliklerle başa çıkmak açısından iyi bir hazırlık olduğunu söylüyor, ki bu geçen yıl içinde hayati bir önem taşıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin