Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem tehdit edildiğini söylemişti. Martı ile taksiciler arasındaki kavgada yeni gelişme. Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan açıklama geldi: Bunu ispatlamayan namerttir

Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem dün bir video paylaşarak Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ile ilgili çok sert ifadeler kullanmış ve Aksu'nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini iddia etmişti. Aksu'dan bu iddialara cevap gelirken, Martı CEO’su da yeni bir açıklama yaptı ve iddialarını sürdürdü. İşte Taksicilerle ile Martıcılar arasındaki o gerilim...

Google Haberlere Abone ol
Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem tehdit edildiğini söylemişti. Martı ile taksiciler arasındaki kavgada yeni gelişme. Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan açıklama geldi:  Bunu ispatlamayan namerttir

Skuter paylaşım şirketi Martı’nın ‘Tek Araçla Gidelim (TAG)’ platformunu duyurmasıyla Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ile Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem arasındaki ‘korsan taşımacılık’ tartışması patlak verdi.

Oğuz Alper Öktem sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile Eyüp Aksu'nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini iddia etti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise DHA’ya yaptığı açıklamada hem hakkındaki iddialar hem de korsan taşımacılıkla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Bunu ispatlamak zorunda, açık ve net ifade edelim; bunu ispatlamayan namerttir” dedi.

Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem ise tehdit konusunun adli makamlara taşındığını belirti.

Öktem, korsan taşımacılık ile ilgili de “Karayolları Kanunu’nda ‘hatır taşımacılığı’ diye bir şey var. Martı şu an hatır taşımacılığı yapan insanlara teknolojik altyapı sağlayan bir platform” açıklamasında bulundu. 

Martı, geçtiğimiz ay ‘trafik problemine çözüm’, ‘hava kirliliğini azaltmak’ ve ‘zamandan tasarruf etmek’ için uygulama kullanıcılarının aracındaki boş koltukları aynı yöne gitmekte oldukları kişilerle paylaşabilmesine imkân kılan ‘TAG’ platformunu duyurmuştu. Uygulamanın ‘hatır taşımacılığı’ olduğunu kaydeden şirket, platformu ücretsiz olarak açıklamıştı. Martı tarafından TAG’ın halka duyurulmasından sonra bu taşımacılık türünün korsan olduğunu iddia eden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ile kendisinin ve ailesinin Eyüp Aksu tarafından tehdit edildiğini iddia eden Martı CEO’su Oğuz Alper DHA’ya konuştu.  

 

EYÜP AKSU'DAN CEVAP GELDİ 

Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem’i tehdit ettiği iddia edilen Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Skuter hariç elektrikli motosiklet ve özel araçlarla yaptığı taşımacılık korsan taşımacılıktır. İnternet üzerinden kanuna ve hukuka aykırı bir taşımacılık yapmaya çalışıyor. Bu da taksici esnafımızın emeğine ve ekmeğine zarar verdiği için biz konuyu araştırıp 10 gün önce Cumhuriyet Savcılığına firma hakkında yasal bir hukuki süreç başlattık. Martı firmasının CEO’sunu tanımam, görmedim. Kendisiyle hiç böyle bir irtibatımız da olmadı, konuşmadım. İftira ediyor ve asılsız bir iddia öne sürüyor. Hukukçularımız bugün sabah Cumhuriyet Savcılığına bahsi geçen asılsız iddia ve iftira hakkında suç duyurunda bulundu. Bunu ispatlamak zorunda, açık ve net ifade edelim; Bunu ispatlamayan namerttir” diye konuştu.

Aksu, Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem’in yayınladığı videoda kendisinin geçen yıl Libadiye’deki ofisine 2 adam gönderdiği iddiasına da “Ahlakımız gereği biz kimseyi tehdit etmeyiz. Devletimiz, hukuk ve yargı var; gereken hakkımızı oralarda ararız. Biz tehdit etmedik. Açıklamayı yapan o şahısın adresini de bilmem, hiç görüşmedim, kimseyi de göndermedik. Zaten savcılık bu konuda gereğini yapar, araştırır” şeklinde cevap verdi.  

MARTI CEO’SU OĞUZ ALPER: KONU ADLİ MAKAMLARDA

Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem süreçle alakalı, “Konu adli makamlarda o yüzden benim şu an da burada bir şey söylemem doğru olmaz, biz hukuka güveniyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. 

“ASILSIZDIR, İFTİRADIR, BUNUN HESABINI KENDİSİ YARGIDA VERECEK”

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra videonun dolaşıma sokulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Martı firması İstanbul’da üç tane uygulama başlattı; Skuter, elektrikli motosikletlerle yapılan taşımacılık, hususi araçlarla yapılan taşımacılık. Skuter hariç elektrikli motosiklet ve özel araçlarla yaptığı taşımacılık korsan taşımacılıktır. İnternet üzerinden kanuna ve hukuka aykırı bir taşımacılık yapmaya çalışıyor. Bu da taksici esnafımızın emeğine ve ekmeğine zarar verdiği için biz konuyu araştırıp 10 gün önce Cumhuriyet Savcılığına firma hakkında yasal bir hukuki süreç başlattık. Neden başlattık? Bu firma izin almadan, kanuna aykırı, hukuksuz bir şekilde taşımacılık yapıyor, korsan taşımacılık yaptığı aşikar. 07.07.2022 tarihinde 7416 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan kanunda ‘Elektronik ticaret yapanlar ya da internet üzerinden uygulama yapanlar kesinlikle Ticaret Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. Eğer haksız rekabet oluşturuyorlarsa, orada hak gaspı varsa Ticaret Bakanlığı tarafından erişimi kesilir’ deniliyor. Yaptığı taşımacılık korsan bir taşımacılık, taksici esnafın ekmeğine zarar veriyor. Biz konuyla ilgili savcılığa firma hakkında suç duyurusunda, bakanlıklarımıza da firmanın internet erişiminin kesilmesi konusunda talepte bulunduktan sonra bu şahıs çıkıp bizim hakkımızda yayınladığı videoda paylaşım yaptı. Asılsızdır, iftiradır, bunun hesabını kendisi yargıda verecek.” 

ÇÖZÜM ÜRETMEK AMACIYLA YOLA ÇIKTIK, TAŞ KOYULDU AMA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Martı’nın Türkiye’nin teknoloji devlerinden biri olduğunu vurgulayan Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem, TAG’la kanuna aykırı bir şey yapılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle Martı Türkiye’nin teknoloji devlerinden bir tanesi ve burada binlerce insan çalışıyor. Martı New York borsasına açılan ilk Türk şirketi olacak, bu yolda ilerliyoruz. Türkiye’nin gururu olarak New York’ta Türk bayrağını dalgalandıracak. Böyle bir şirketin kurulma amacı; çevreci, paylaşımcı, trafiği ve çevre kirliliğini azaltan, şehirlerimizi daha yaşanılabilir yapan bir İstanbul, Türkiye yaratmak. Martı TAG yani Tek Araçla Gidelim platformu da tamamen bu amaca hizmet ediyor. Karayolları Kanunu’nda ‘hatır taşımacılığı’ diye bir şey var. Martı şu an hatır taşımacılığı yapan insanlara teknolojik altyapı sağlayan bir platform durumda. Kaldı ki İstanbul’un durumu belli; bugün İstanbul’da sokağa çıksanız veya anket yapsanız İstanbul’da yaşayan insanların yüzde 90’ı taksi durumundan memnuniyetsiz olduğunu bildirir. Taksi bulamadığı için karısını doğuma götüremeyen mi istersiniz; yıllarca çalıştığı sınavı kaçıran mı, ölüm yatağındaki annesine gidemeyen mi istersiniz yoksa 80-90 yaşındaki insanların 4-5 saat yağmur altında beklemesini mi istersiniz? İstanbul ve İstanbul halkı bu konuda çok mustarip. Biz de buna bir çözüm üretmek amacıyla yola çıktık ve bize taş koyuldu ama mücadelemiz sürecek.”

“SENİN YARATTIĞIN HASTALIKLI SİSTEM YÜZÜNDEN İNSANLAR PERİŞAN”

Öktem sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca bahsi geçen şahıs bu sabah bir yayına çıkıp ‘İstanbul’daki taksi probleminin sebebi devletin yeterli denetimi yapmamasıdır’ dedi. Dalga geçer gibi ‘Yetkiyi bize verseler 3 ay içinde durumu düzeltiriz’ diye de üzerine ekledi. Sen 8 yıldır taksiciler odası başkanısın senin elini kolunu bağlayan mı vardı da sistemi düzeltmeyip bu hale getirdin. Senin yarattığın hastalıklı sistem yüzünden insanlar perişan.”

“BU KARAYOLLARI KANUNU’NDA YERİ OLAN HATIR TAŞIMACILIĞIDIR”

TAG’ın amacıyla ilgili açıklamalarda bulunan Öktem, “İstanbul’da boğaz köprüsünden geçen arabaların yüzde 50’si tek kişi geçiyor. Amerika’da bir sürü eyalette sol şeritten gidebilmek için arabada 2-3 kişi olması gerekiyor. Amaç, esasında insanları aynı arabada birleştirip çok daha çevreci bir ulaşım sistemi yaratmak. Bu Karayolları Kanunu’nda yeri olan hatır taşımacılığıdır. Biz hatır taşımacılığı yapmıyoruz, hatır taşımacılığı yapanlara altyapı sağlıyoruz. Onlara kalsa, insanlar karısıyla, kocasıyla, eşiyle, dostuyla aynı arabaya binemesin. Kabul edilebilir bir şey değil” dedi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin