Marmaris'teki orman yangını 4. gününde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son durum açıklaması: Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış bir durumda, ufak bir bölgede devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda dört gün önce çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Şu ana kadar 29 kişi yangından etkilenerek hastaneye kaldırıldı. 435 kişi ise evlerinden tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da son durum açıklaması geldi. Erdoğan açıklamasında, "Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış bir durumda, ufak bir bölgede devam ediyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'teki orman yangını 4. gününde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son durum açıklaması: Yangın  büyük oranda kontrol altına alınmış bir durumda, ufak bir bölgede devam ediyor

Marmaris'te çıkan orman yangınının 4. gününde de havadan ve karadan müdahale sürerken; 400 hektarı aşkın alanda etkili olan yangın, 5 ayrı noktada ilerliyor. Şu ana kadar 29 kişi yangından etkilenerek hastaneye kaldırıldı. 435 kişi ise evlerinden tahliye edildi.

Öğle saatinden sonra rüzgarın hızının artacağını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, alevleri bu saate kadar kontrol altına almaya çalışacaklarını, aksi durumda çalışmaların daha da zorlaşacağını açıkladı.

 Gece boyunca alevlere karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi.

Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı.

Alevlere, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı.

ERDOĞAN'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Yangına dair son gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Yangın  büyük oranda kontrol altına alınmış bir durumda, ufak bir bölgede devam ediyor. Marmaris'te Hisarönü Bördübet koyu ile Yedi adalar mevkiinde çıkan yangında 15 uçak, 46 helikopterle söndürme çalışmasında görev aldı. Yangının daha da büyümesi engellendi. Gerek karadan, gerek havadan söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin