Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı

Türkiye'nin dört bir tarafından korkunç kaza haberleri gelmeye devam ediyor. Muğla'nın Marmaris ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda Irak uyruklu turistleri taşıyan safari aracı cip devrildi. Kazada 5 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı

Kaza, saat 16.35’te Armutalan Mahallesi Datça yolunda meydana geldi.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı

Irak uyruklu turistleri taşıyan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 66 DC 170 plakalı safari aracı cip, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 2

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği cip, devrilerek metrelerce sürüklendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 3

5 kişinin öldüğü kazada, Türk sürücü ile 3 turist yaralandı.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 4

Yaralılar ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 5

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 6

VALİ VEKİLİ YILMAZ'DAN, YARALILARA ZİYARET

Muğla Vali Vekili  Ali Yılmaz, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim'le birlikte Marmaris’teki kazada yaralananlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yılmaz ve beraberindekiler hastane görevlilerinden yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 

Marmaris'te korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı... Safari aracı cip devrildi büyük facia yaşandı - Resim : 7

KAZAYLA İLGİLİ 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ, GÖZALTI SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Marmaris ilçesinde safari cipin devrilmesi sonucu 5 Irak uyruklu turistin öldüğü, 4 turistin yaralandığı kazayla ilgili 2 savcının görevlendirildiği belirtildi. Yürütülen soruşturmada kazaya karışan 2 araç sürücüsünün yanı sıra tur şirketi sahibinin de gözaltına alındığı belirtildi. Kazayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Marmaris Datça çevre yolu (D400 karayolu) üzerinde seyir halinde olan tur aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atması sonucu araçta bulunan yolculardan 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştır. Mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili derhal soruşturma başlatılmış ve iki cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cenazelerin kimlik tespiti, ölü muayene ve otopsi işlemleri Cumhuriyet Savcılarımız nezaretinde devam etmekte olup olayla ilgili araç sürüleri M.A. ve A.K.T. ile tur şirketi sahibi C.A. gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam ediliyor." (

GAZİANTEP VE MARDİN’DE 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep ve Mardin'de 20 Ağustos’ta yaşanan iki trafik kazası Türkiye'yi yasa boğdu. Gaziantep’te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR dalmıştı. 1 polisin şehit olduğu iki kazada toplam 20 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.

MUĞLA’DA 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

21 Ağustos’ta Muğla Seydikemer’de sürücüsünün hatalı sollama yaptığı otomobil, karşıdan yönden gelen arı yüklü kamyona çarptı. Kazada aralarında Burdur’un Altınyayla ilçesi eski belediye başkanları Süleyman Kılınç (66) ile Mevlüt Şimşek’in (57) de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin