Marmaris açıklarında korkutan deprem!

AFAD, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 20:43'te 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.6'dan 5.4'e revize etti.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris açıklarında korkutan deprem!

AFAD, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 20:43'te 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.6'dan 5.4'e revize etti. Deprem Muğla, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi'nde hissedildi. Depremle ilgili açıklama yapan Muğla Valiliği, AFAD ekipleri tarafından alan taraması çalışmalarının devam ettiğini, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtti.

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 20:43’te deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünün 5.2, derinliğinin de 61.41 kilometre olduğunu belirtti.

KANDİLLİ BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE ETTİ

Kandilli Rasathanesi ise hem depremin büyüklüğünü hem de derinliğini revize etti.

Depremin büyüklüğünü 5.6’dan 5.4’e revize eden Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini 67.1 kilometreden 65.5 kilometreye çekti.

TÜM BÖLGEDE HİSSEDİLDİ

Deprem Muğla, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nde hissedildi. Depremin Yunanistan’a ait Kilimli (Kahlimnos), Rodos, Sömbeki (simi), İstanköy (Kos) ve Tilos adalarında da ciddi şekilde hissedildiği bildirildi.

OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığının bilgisinin alındığını belirtirken gelişmeleri takip ettiklerini aktardı.

ARTÇILAR DEVAM ETTİ

Artçı depremlerin en büyüğü 2.9 olmak üzere yarım saat boyunca Akdeniz, Bozburun açıkları, Marmaris’is Osmaniye, Bozburun, Bayır mahallerinde devam etti.

VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMADI

Depremle ilgili açıklama yapan Muğla Valiliği, deprem sonrasında AFAD ekipleri tarafından alan taraması çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Valilik, 23.30 itibari ile herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını açıkladı.

Ana deprem sonrası en büyüğü 2.7 (Mw) büyüklüğünde olmak üzere artçı depremler meydana geldiği kaydedildi. İl genelinde AFAD Başkanlığı tarafından 24 saat izlenen toplam 25 adet deprem istasyonu bulunduğunu belirten Muğla Valiliği, gelişmelerin anlık olarak takip edildiğini belirtti.

MARMARİS KAYMAKAMI’NDAN AÇIKLAMA

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, deprem sonrasında İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya ile birlikte depremin en çok hissedildiği Osmaniye ve Bayır Mahalleri'nde incelemelerde bulundu.

Mahalle muhtarlarından son durum ile ilgili bilgi alan Kaymakam Aksoy, depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını açıkladı.

Aksoy, şunları söyledi:

* Deprem mahallelerimizde olduğu gibi Marmaris merkezde de oldukça şiddetli şekilde hissedildi.

* Depremden hemen sonra kısa süreli bir telaş yaşandı.

* Deprem dolayısıyla şükürler olsun ki herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil.

* Şu an itibariyle bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Gördüğünüz gibi hayat normal akışına dönmüş durumda.

'CAN VE MAL KAYBI YOK'

Deprem sonrası yazılı açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şu ifadeleri kullandı:

* Merkez üstü Marmaris ilçemiz olan 5.2 büyüklüğündeki deprem ilçelerimizde ve çevre illerde hissedildi.

* Deprem sonrasında belediye ekiplerimize gelen her hangi bir olumsuzluk yok. Çok şükür bölgede herhangi bir olumsuzluk yok. Can ve mal kaybının olmayışı sevindirici.

* 5.2 bizim bölgemizin ve Türkiye’mizin ölçülerine baktığımızda yıkıcı olma ihtimali düşük.

* Bölgedeki muhtarlarımızla temasa geçtik. Kendileriyle görüştük. Muhtarlarımız da herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti. (Mustafa Sarıipek / Sözcü)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin