Marmaray'a ücretsiz binmenin sırrı ortaya çıktı. Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir. Marmaray saatleri kaçta. Marmaray'da ücret tarifesi ne kadar. Marmaray sefer saatleri.

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Marmaray Gebze-Halkalı Banliyo Hattı'nda günlük 500 bin kişi yolculuk ediyor. Son gelen zamlarla birlikte İstanbul'da ulaşım cep yakıyor. Peki Marmaray'da ücretsiz yolculuk etme hakkı var mı? Marmaray'da ücretsiz yolculuk etme hakkından kimler faydalanır? İşte cevabı...

Google Haberlere Abone ol
Marmaray'a ücretsiz binmenin sırrı ortaya çıktı. Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir. Marmaray saatleri kaçta. Marmaray'da ücret tarifesi ne kadar. Marmaray sefer saatleri.

Günlük 500 bin yolcunun yolculuk ettiği Marmaray'da ücretsiz binme hakkınızın olduğunu biliyor muydunuz? 

Evet bazı istisani durumlarda ücretsiz binme hakkınız var.  Bu şartları taşımanız durumda Marmaray'da ücretsiz yolculuk edebilirsiniz.

Marmaray'da 1 ile 7 durak arası yolculukta siviller 4.03 lira; öğrenciler ise 1.96 lira ödüyor. En uzak mesafe olan 36-43 arası duraklarda ise siviller 8.91 lira öderken; öğrenciler ise 4.03 lira ödüyor. Peki Marmaray'da ücretsiz yolculuk etme hakkı var mı? Marmaray'da ücretsiz yolculuk etme hakkından kimler faydalanır? İşte cevabı...

İşte bununla ilgili haklarınız...

 

MARMARAY’DA ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKLARI

4736 sayılı kanun ve sair ekleri gereği Marmaray vasıtalarında taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar aşağıda belirtilmiştir;

1-  “T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen kart ile;”

        a)    %40 ve üzeri engelli yolcular;

        b)   Ağır engelli yolcular ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber yolculuk ettikleri refakatçileri;

        c)    Harp ve vazife malülleri ile vatani hizmet tertibinden aylık bağlananların kendileri, eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        d)    Şehitlerin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        e)   Devlet sporcuları;

2-  T.C. Vatandaşı 65 yaş üstü tüm yaşlılar

3-  Doğum yılı esas alınmak ve  bir yolcu beraberinde olmak koşuluyla 6 yaşını dolduruncaya kadar ( 7 yaşından gün almamış ) çocuklar.

4- 7179 sayılı kanunun 40. maddesi hükmü gereğince, yükümlülük altındaki er ve erbaşlar terhisine kadar askeri kimliklerini ibraz etmek koşuluyla.

5-   İndirimli ve ücretsiz seyahat hakkı bulunan yolcularımız belgelerini görevlilere göstermek zorundadır.

Yukarıda nitelikleri belirtilenlerin dışında Marmaray vasıtalarında ücretsiz seyahat edilmez.

Marmaray trenlerinde uygulanacak tarife ve indirimler 4736 sayılı yasa kapsamına aykırı olmamak kaydıyla İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenir; TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından uygulanır.

Marmaray'a ücretsiz binmenin sırrı ortaya çıktı. Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir. Marmaray saatleri kaçta. Marmaray'da ücret tarifesi ne kadar. Marmaray sefer saatleri. - Resim : 2

SIK SORULAN SORULAR

Ücretsiz, indirimli İstanbulkartların sahibi dışında kullanıldığının tespiti halinde uygulamanız nedir?

Ücretsiz, indirimli vb . kişiselleştirilmiş İstanbulkartlar kişiye özeldir. Sahibi haricindeki kişiler tarafından  kullanılamaz. Marmaray istasyon yolcu giriş alanlarımızda  değişik zaman aralıklarında görevli personellerimizce kart kullanım kontrolleri yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde görevlilerimizce Usulsüz kart kullanımlarının tespiti halinde kullanılan karta el konularak kart kullanımı Marmaray’da 6 ay süre ile engellenmektedir.

 

Ücretsiz geçiş hakkım var, İstanbulkartımı nereden temin edebilirim?

Ücretsiz, İndirimli ve Abonman gibi imtiyaz hakları olan kişisel İstanbulkart başvuruları, Belbim A.Ş.’ye ait İstanbulkart Başvuru Merkezlerine (İBM) gerekli belgeler sunularak yapılmakta;  BELBİM A.Ş. tarafından yapılan belge doğrulamasından sonra kişiye İstanbulkart verilmektedir.

Ücretsiz geçiş hakkım var, İstanbulkartımı nereden temin edebilirim?

Ücretsiz, İndirimli ve Abonman gibi imtiyaz hakları olan kişisel İstanbulkart başvuruları, Belbim A.Ş.’ye ait İstanbulkart Başvuru Merkezlerine (İBM) gerekli belgeler sunularak yapılmakta;  BELBİM A.Ş. tarafından yapılan belge doğrulamasından sonra kişiye İstanbulkart verilmektedir.

MARMARAY'DA GÜNLÜK TREN SAATLERİ

Marmaray'da günlü tren saatleri şu şekilde:

Marmaray'a ücretsiz binmenin sırrı ortaya çıktı. Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir. Marmaray saatleri kaçta. Marmaray'da ücret tarifesi ne kadar. Marmaray sefer saatleri. - Resim : 4

MARMARAY'DA ÜCRETLER

Ücretlendirme ve kart kullanım kuralları nelerdir?

Marmaray’da ilk girişte o istasyondan gidilebilecek en uzak mesafe ücreti Elektronik karttan turnike üzerinden tahsil edilir.
İnilen istasyonda, sistem tarafından yolcunun yaptığı seyahate ait  mesafe hesaplanarak o mesafeye ait yolculuk ücreti düşülerek varsa geri kalan miktar “ücret iade cihazlarından” elektronik kartlara iade edilir.
Aynı Elektronik kartın birden fazla kişi girişi için kullanılması halinde kullanılan karta yalnız bir iade işlemi yapılır.

 


İndirim sağlayan Elektronik kartlar kişiselleştirilmiş olmalıdır.
Kişiselleştirilmiş ve indirim sağlayan özel kartların (mavi kart, indirimli, ücretsiz, öğrenci vb.) 3. kişiler tarafından kullanılması durumunda, görevlilerin karta el koyma ve seyahatten men etme yetkisi vardır.
Marmaray’da, İstanbul genelinde kullanılmakta olan aylık abonman (Mavi Kart) geçerlidir.
Aynı istasyonlardan çıkışlarda ücret iadesi yapılmaz.
Marmaray bir kullanımlık kart sadece Marmaray’da geçer diğer ulaşım vasıtalarında geçmez.
Üç kullanımlık KULLAN – AT kart, Marmaray’da tam parkur için geçerli olup ücret iadesi yapılmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin