Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var

Marmara'da saat 04.08'de bir deprem meydana geldi. İstanbul ve çevresinde de hissedilen depremin merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi. AFAD depremin büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, NTV'ye yaptığı ilk açıklamada şu anda bir yaralanma ve ölümün olmadığını açıkladı. Deprem İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara'da da hissedildi. AFAD, depremin ardından 18 artçı meydana geldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerde de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5,9 olarak duyurdu.

BAKAN KOCA: 35 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce depremine ilişkin "Gölyaka'daki depremde Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir." ifadesini kullandı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor." bilgisini paylaştı.

18 ARTÇI DEPREM HİSSEDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldiği, bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulandığı bildirildi.

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildi.

Spiker canlı yayında depreme böyle yakalandı: 

PANİKLEYİP BALKONDAN ATLADILAR

Düzce’de saat 04.09’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde korkuya kapılan bazı vatandaşlar, pencerelerinden ya da balkonlarında atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. 30 kişi Düzce Devlet Hastanesi’nde, 9 kişi ise Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde olmak üzere toplam 39 kişi tedaviye alındı.

Depremin ardından artçı depremler meydana gelirken, vatandaşlar sokakta bekleyişlerini sürdürüyor. Polis merkezinden devriyede bulunan ekiplere anonslar yapılarak, vatandaşları binaların altlarında bulunmamaları yönünde uyarmaları istendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, "Düzce’de 22 yaralımız var, birinin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini duyurarak, “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim- öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var

Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi.

Çevre illerden hissedildi

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi. Depremin ardından Düzce’de elektrik kesintisi yaşandı. Düzce’de polis, sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeden gelen ihbarlara yönelirken, herhangi bir can kaybı olduğu yönünde bilgi gelmedi. 

Bir deprem daha

Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 04.30'da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bi deprem daha meydana geldi.

Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var - Resim : 2

AFAD: Elektrik kesintileri uyglanıyor

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada "Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır." denildi.

Belediye başkanından ilk açıklama

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, tüm ekiplerin sahada olduğunu, şu ana kadar can kaybı haberi almadıklarını bildirdi.

Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında tüm ekiplerin sahada görevlerinin başında olduğunu belirterek, "Tüm ilçelerimizle irtibat halindeyiz. Şükürler olsun ki, şu ana kadar can kaybı haberi almadık. Geçmiş olsun Düzce, geçmiş olsun Türkiye." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da da hissedildiğini belirterek "Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." açıklamasında bulundu. Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var - Resim : 3

İçişleri Bakanı Soylu: Can kaybı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." paylaşımında bulundu.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan helikopterle Düzce'ye gitti.

Ekrem İmamoğlu: Olumsuz bir durum yok

İBB Başkanı Ekrem İmmaoğlu da Twitter'den açıklama yaptı. Açıklamkasında, "İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun. Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: Kötü haber almadık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık." ifadelerini kullandı. Başkan Yavaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti; "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Marmara'da şiddetli deprem. İstanbul ve çevresinde deprem meydana geldi. AFAD açıkladı: Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem. 18 artçı meydana geldi yaralılar var - Resim : 4

SOYER: DESTEK İÇİN TEYAKKUZDAYIZ

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08 sıralarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’nin Gölyaka ilçesinde gerçekleşen ve çevre illerden de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz destek için teyakkuzda. Can kaybı olmaması tek dileğimiz.”

AFAD Başkanı: Saha tarama çalışmaları devam ediyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Düzce'deki deprem ile ilgili, "An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı. AFAD Başkanı Sezer, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Düzceli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Düzce'deki depremden etkilenenlere "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Fahrettin Altun: Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimiz

Altun, sosyal medya hesabından Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu. Altun, "Merkez üssü Düzce olan ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimiz. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü felaketten korusun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DEPREM AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Merkez üssü Düzce olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediyelerimiz can kaybının olmadığını paylaştılar. Allah korusun! Bu deprem afetlere hazırlıklı olmanın önemini tekrar hatırlattı. Geçmiş olsun Türkiye!" ifadelerini kullandı.

KURUM: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili ekiplerin sahada çalışmalarına başladığını, gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Kurum, sosyal medya hesabından Düzce'de meydana gelen depreme ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN MESAJ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Düzce'de meydana gelen depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Sosyal medya hesabından Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulunan Şentop şunları kaydetti:

"Düzce'de meydana gelen depremi İstanbul ve Ankara gibi çevre illerde de hissettik. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun."

KIZILAY BAŞKANINDAN DEPREM AÇIKLAMASI

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda talimat verdiğini bildirdi. Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız arayarak müdahale faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldı, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda talimatlarını verdi." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin