Marmara'da beklenen deprem olmayacak. Medyatava TV'ye konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Yalancı çoban hikayesine döndü, Marmara'da 7 ve üzerinde bir deprem olmayacak

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Medyatava TV'ye çok özel açıklamalar yaptı. Marmara Denizi'nde beklenen depremin olmayacağını söyleyen Prof. Üşümezsoy, hem Prof. Naci Görür'ü hem de Prof. Celal Şengör'ü eleştirdi. BBC'nin YouTube kanalında yayınlanan "Beklenen Büyük Marmara Depreminin simülasyonu bize ne anlatıyor? En çok nereler etkilenecek?" videosunu da yorumlayan Prof. Dr. Üşümezsoy, "Simülasyon yapılan yerlerde fay yok" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili ezber bozan açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Celal Şengör'ün "7 ve üzeri büyüklükte deprem" uyarıları ile ilgili konuşan Prof. Üşümezsoy, böyle bir depremin olmayacağını iddia etti.

Medyatava TV'ye konuşan Prof. Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde beklenen depremin gerçekleşmeyeceğini söyleyerek, fay hattında biriken enerjinin 1999 depremleriyle açığa çıktığını söyledi. 

Marmara'da beklenen deprem olmayacak. Medyatava TV'ye konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Yalancı çoban hikayesine döndü, Marmara'da 7 ve üzerinde bir deprem olmayacak

"Kuzey Anadolu Fayı bilimsel olarak çürütülmüş bir  tezdir" ifadelerini kullanan Prof. Üşümezsoy, deprem bilimci diğer profesörlerin  savunduğunun aksine Kuzey Marmara’dan geçen herhangi bir fay hattının bulunmadığını öne sürdü.

Prof. Görür ve Prof. Şengör'ün ifade ettiği gibi 7 ve üzerinde bir deprem olmayacağını söyleyen Üşümezsoy, Marmara'da kırılmayan tek bir fay olduğunu onun da en fazla 6.5 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini söyledi. 

HALK HESAP SORMALI

Prof. Celal Şengör’ün bir röportajında ‘’1999 depreminden sonra 2 yıl içinde ya da en fazla 10 yıl içinde, hiç olmadı 30 yıl içinde deprem olacaktır’’ söylemini hatırlatan Prof. Üşümezsoy "Bahsedilen depremler olmadı. Şimdi de 50 yıla kadar deniyor. Yalancı çoban meselesinde halk neden bu depremler olmuyor" diye sormalı" ifadelerini kullandı. 

Çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Üşümezsoy, BBC tarafından yayımlanan ve sosyal medyada da büyük ses getiren deprem simülasyonuna da tepki gösterdi. Deprem simülasyonunda belirtilen verilerin hatalı olduğunu söyleyen Prof. Üşümezsoy, 250 yılda bir olduğu düşünülen Marmara depreminin yalnızca; tarihi hesaplamaya göre 250 yıllık sürenin tekrar gelmesinden kaynaklı yanlış bir inanış olduğunu öne sürdü.

Prof. Üşümezsoy'un verdiği özel röportaj Medyatava TV YouTube kanalında.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin