Marmara sallandı Prof. Naci Görür'den kritik uyarı: 7.2 deprem beklediğimiz fay kolu üzerinde

Marmara Denizi'nde gece 01.57 sıralarında bir deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi tarafından verilen bilgiye göre depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü. Deprem uzmanı Prof. Naci Görür ise gece yaşanan depremle ilgili sabah saatlerinde çok kritik bir açıklamada bulundu. Prof. Görür, "Bu depremden en fazla etkilenecek yerler Haliçten başlayıp kıyı boyunca Silivri’ye kadar giden nokta ve kıyıdan itibaren içeriye de 10 km boyunca giren bir kuşak içinde kalan yerlerdir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara sallandı Prof. Naci Görür'den kritik uyarı: 7.2 deprem beklediğimiz fay kolu üzerinde

Marmara Denizi'nde gece 01.57 sıralarında bir deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi tarafından verilen bilgiye göre depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü. Deprem uzmanı Prof. Naci Görür ise gece yaşanan depremle ilgili sabah saatlerinde çok kritik bir açıklamada bulundu.

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgilere göre; Marmara Denizi'nde 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin saati 01.57 olarak açıklanırken derinliği 19.2 km olarak kaydedildi.

Deprem uzmanı Prof. Görür, söz konusu depremin Kumburgaz fay kolu üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin küçün ancak yer bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Görür şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar, dün gece Marmara Denizinde min. 7,2 deprem beklediğimiz Kumburgaz fay kolu üzerinde 3,1 deprem oldu. Küçük ama yeri bakımından önemli. Sevgiyle"

"HALİÇ'TEN SİLİVRİ'YE KADAR..."

Gece 01.57'de meydana gelen depremle ilgili Posta gazetesine konuşan Prof. Naci Görür çok uyarılarda bulundu. Büyük depremin Kumburgaz Kolu'ndan beklediklerini söyleyen Prof. Görür, "Bu kolun kırılarak en az 7.2 büyüklüğünde deprem üreteceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bütün hassasiyetimiz bu fay kolu üzerinde. Bu fay kolu aynı zamanda kilitli bir halde bulunuyor yani uzun zamandır enerji biriktiren bir kol. Böyle küçük de olsa bir deprem olunca ister istemez dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.  

'UYARMAK VE BİLGİLENDİRMEK İÇİN PAYLAŞTIM'

3.1’lik depremin kilitli bir fayda olmasının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, “Bu noktada küçük de olsa bir deprem olması bizi heyecanlandırdı ve dikkatimizi çekti. Toplumu uyarmak ve bilgilendirmek için sosyal medyada paylaşım yaptık. Bir laf vardır sinek küçüktür ama mide bulandırır” ifadelerini kullandı.

Büyük depremin beklendiği Kumburgaz kolunun İstanbul’da özellikle Avrupa yakası için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Görür, “Olası bir deprem Avrupa yakası için tehlikeli. Bu depremden en fazla etkilenecek yerler Haliçten başlayıp kıyı boyunca Silivri’ye kadar giden nokta ve kıyıdan itibaren içeriye de 10 km boyunca giren bir kuşak içinde kalan yerlerdir.” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin