Marmara İletişim'de 'Gezi' avı

'Gezi' eylemlerinde iş bırakan sendikalı 11 araştırma görevlisine soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara İletişim'de 'Gezi' avı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) “İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Gelecek” talebiyle 5 Haziran'da yapmayı planladığı, Gezi Parkı eylemlerinin ardından "Demokratik Bir Türkiye" talebiyle birleştirilerek 4-5 Haziran'da yapılan iş bırakma eylemine katılan 11 araştırma görevlisine, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nce disiplin soruşturması açıldı.



"Sınavlar aksadı" iddiası



Eğitim-Sen üyesi 11 araştırma görevlisi, sendikanın aldığı karar gereği, iş bırakma gününden önce Fakülte İşyeri Temsilciliği, kamuoyuna duyurulan iş bırakma eylemi gününe denk gelen sınavlarla ilgili sorumluları bilgilendirdi. 4 Haziran'da da 11 araştırma görevlisinin fakültede bulunmamasına ilişkin dekanlığın mazeret talep eden yazısına, bu bilgileri içeren yanıt verildi. Ancak tüm bunlara rağmen Rektörlük, Eğitim-Sen üyesi 11 araştırma görevlisi hakkında disiplin soruşturması açtı. Soruşturmanın gerekçesi olarak da araştırma görevlilerinin iş bırakması nedeniyle sınavlarda önemli aksamalar yaşandığı iddiası dile getirildi.



"Gezi'ye ilişkin başlatılan cadı avının devamı"



Araştırma görevlileri hakkında açılan soruşturmaya ilişkin Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi'nden yapılan açıklamada, "İki sene önce Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran’ın göreve başlamasından bu yana hakkında soruşturma başlatılmamış neredeyse hiçbir Eğitim-Sen üyesi Araştırma Görevlisi kalmamıştır" denilerek, şu ifadelere yer verildi:



"Kamu görevlilerinin üyesi oldukları sendikaların aldığı karar doğrultusunda toplu eylem hakkı insan hakları sözleşmeleri, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve idari yargı kararları ile kesin biçimde tanınmaktadır. Bu nedenle, Eğitim-Sen üyesi Araştırma Görevlilerinin sendikamız tarafından gerçekleştirilen etkinliklere katılmaları suç olmayıp sendikal ve demokratik hakların kullanılması niteliğinde olduğundan, Marmara Üniversitesi Rektörlüğünü bu hukuksuz soruşturmaları geri çekmeye çağırıyoruz.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin