Marmara Bölgesi için acil uyarı geldi. Yarın planınız varsa iptal edin. MGM saat vererek uyardı: Kuvvetli fırtına bekleniyor

Marmara Bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) çok önemli uyarı geldi. Yurdun birçok kesiminde olumsuz hava koşulları etkili olmaya devam ederken MGM, Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları yarın için saat vererek kuvvetli fırtınaya karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara Bölgesi için acil uyarı geldi. Yarın planınız varsa iptal edin. MGM saat vererek uyardı: Kuvvetli fırtına bekleniyor
AA

Havaların soğumasının ardından yurdun birçok kesiminde kuvvetli yağış, fırtına, kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Çatı uçması, dere, baraj veya deniz taşması gibi durumları beraberinde getiren olumsuz hava şartları yarın da etkisini sürdürecek.

Marmara Bölgesi için açıklama yapan MGM, kuvvetli fırtınaya karşı uyardı.

YARIN ÖĞLEDEN SONRA KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında, yarın öğleden sonra Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu.

İstanbul, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de güney yönlerden rüzgarın saatte 50-80 kilometre esmesi beklendiği belirtildi.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması vurgulandı.

BU KIŞ ÖNCEKİ YILLARA GÖRE YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteorolojiye göre bu kış, önceki yıllara göre ılık ve yağışlı geçecek. 

Aralık, ocak ve şubat aylarında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredecek.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin