Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı?

Büyük zincir marketlerle ilgili yeni bir karar alındı. BİM, ŞOK, A101 ve Migros gibi büyük zincir marketlerde bazı ürünlerin satışına yasak getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı sonrasında artık zincir marketlerde bazı ürünlerin satılamayacağı bilgisi verildi. Peki, A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı?

Google Haberlere Abone ol
Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı?

Küçük esnafı korumak ve desteklemek amacıyla artık bazı ürünler büyük market zincirlerinde satılamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararla, bin 500 metrekareden küçük olan marketlerde bazı ürünlerin satışına yasak getirildi. Bunun yanında yeni düzenleme sonrasında zincir marketlerin yurtdışında olduğu gibi şehirden uzak olması için otoyol kenarlarına taşınması düşünülüyor. Peki, hangi ürünlerin satışı yasaklandı?

MARKETLERDE HANGİ ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAKLANDI?

Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatif marketinden yaptığı alışveriş çok konuşuldu. Bunun yanında fahiş fiyatlarla mücadele için 1000 yeni Tarım Kredi marketi açılacağının müjdesini de veren Erdoğan’dan yeni bir market düzenleme kararı çıktı.

Bir yandan Tarım Kredi marketlerinin artırılması hedeflenirken, diğer yandan da marketlerle ilgili olarak yeni düzenlemeler ile ilgili adımlar atıldı.

Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı? - Resim : 2

Yapılan düzenlemede bin 500 metrekareden küçük marketlerde artık kozmetik ve kırtasiye gibi ürünler satılamayacak.

Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı? - Resim : 3

Bunun yanında yeni düzenlemeyle beraber büyük zincir marketlerin şehirden uzak otoyol kenarlarına taşınması da öngörülüyor. Ancak AK Parti kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının korunacağını ifade etti.

Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı? - Resim : 4

Bununla birlikte e-ticaret ile uğraşan kişilere bazı alanlarda vergi muafiyeti getirilmesi de yeni düzenlemede yer alıyor.

Marketlerde yeni dönem: Zincir marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklandı? Marketlerde bazı ürünlerin satışı neden yasaklandı? - Resim : 5

Yapılan düzenleme kapsamında, süpermarket sistemi de yeniden değerlendiriliyor. Büyük zincir marketlerin piyasada büyük bir paya sahip olması, bu güçlerini tedarikçilere karşı kötüye kullanmasına da neden oluyor. Yeni düzenleme, bu kötüye kullanımın da önüne geçmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, parakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmesi imzalayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin