Markar Esayan, Yeni Şafak'taki ilk yazısını yazdı!

Ünlü gazeteci, gazetedeki ilk köşe yazısıyla okuyucularla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Markar Esayan, Yeni Şafak'taki ilk yazısını yazdı!

Bir dönem Agos gazetesinde yazan ve Taraf gazetesinde yayın koordinatörlüğüyle köşe yazarlığı yapan gazeteci Markar Eseyan, Yeni Şafak'ın yazar kadrosuna katıldı.



İşte, yazarın gazetedeki ilk köşe yazısı:



"Merhaba



Merhaba kıymetli Yeni Şafak okurları…



İlk yazı zordur derler. Özellikle de ülkenin böyle çalkantılı ve zor günlerden geçtiği zamanlarda… Hani Çinlilerin bir 'bedduası' varmış ya; 'İlginç zamanlarda yaşayasın' diye. İşte Türkiye böyle ilginç zamanlardan geçiyor ve sanırım dünya da epeyce öyle.



Ama ben bunun bir lanet değil, bir lütuf olduğunu düşünüyorum.



Çünkü bu 'değişim' demek.



Bir dostum bir gün, 'Bize muhafazakâr diyorlar. Üstelik dindarlar da bu sıfatı gönüllülükle kabul ediyor. Ben bunu anlayamıyorum. Neyi muhafaza edecekmişiz ki! Dünyada değişmesi gereken bu kadar şey ve acı varken, muhafazakâr sıfatına ben tahammül edemiyorum!' demişti.



Hiç öyle düşünmemiştim. Haklıydı… Gelenekler, değerler, evrensel doğrulardan değil, her türlü statükodan bahsediyordu.



Aslında tabii ki değişimciydik… Çoğumuz, ister Müslim veya gayrımüslim, ister Türk, ister Kürt, Çerkes, Ermeni, Rum veya başka bir ırktan olalım, bu ülkede, ülkemizde, çok uzun zamandır aslında gurbetteydik. Yani gurbetlerin en acısında... Göçe, göğe çıkan, ama konacağı yeri bilemeyen kederli kuşlar gibi.



Değişimci olmaktan başka çaremiz mi vardı sanki?



Siz bakmayın öfkelilere, müzmin kötümserlere… Dünya, bölgemiz, ülkemiz değişiyor. Bu değişim kolay olmuyor. İşte Mısır'da milyonlarca sivil, onurlarına, özgürlüklerine, geleceklerine sahip çıkmak için modern Firavunların sniper'larına, katliamlarına hedef oluyor. Annesini kaybeden o küçük Mısırlı oğlan çocuğunu izlediniz mi televizyonda? Ben ilk defa bir çocuğun yüzünü yolarak ağladığını gördüm. Evet, Mısırlı o çocuk annesinin kan gölü içindeki naaşına bakıp ağlarken yüzünü yoluyordu adeta."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin