Mardin'deki 'nişan' skandalı. Gözaltına alınan iki çocuğun anne ve babası kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Mardin Kızıltepe'de 8 ve 9 yaşındaki iki çocuk beşik kertmesi yapıldı. 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu için aile arasında nişan töreni düzendi. Görüntüler sosyal medyada infial yaratmıştı. Mardin Valiliği çocukları koruma altına almıştı. O çocukların anne ve babaları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'deki 'nişan' skandalı. Gözaltına alınan iki çocuğun anne ve babası kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iki çocuk arasında beşik kertmesi yapıldı. 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu için bir nişan töreni düzenlendi. Olay sosyal medyaya yansıyınca infial yaşandı. 

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Mardin Valiliği dün yaptığı açıklamada çocuklar için geçici tedbir kararı alındığını ve çocukların koruma altına alınarak soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Valilik açıklamasında,  "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne ivedilikle konunun araştırılması talimatı verildiği bildirilmişti.

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Konu ile ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kızıltepe ilçesinde yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çocukların anne ve babaları polis ekiplerince gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDILAR

İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kız çocuğunun babası U.A. ve annesi S.A. ile erkek çocuğunun babası R.A. ile annesi S.A. çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrolle serbest bırakıldı.

​​​​​​​NE YAŞANMIŞTI?

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde beşik kertmesi yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu için, aile arasında nişan töreni düzenlendi. Kızıltepe ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan U.A.'nın 8 yaşındaki kız çocuğu ile kardeşi R.A.'nın 9 yaşındaki erkek çocuğu için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Evde düzenlenen nişanda çocuklara yüzük takıldı, kurdele kesildi. Törende katılımcıların alkış tutması dikkat çekmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin