Mardin'de boğanın balyozla öldürüldüğü olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kasap Mustafa Yaprak, boğayı öldürmek için önce taş kullanmış

Mardin'de boğanın başına defalarca balyozla vurup, Mustafa Yaprak ve hayvan sahiplerinin ifadeleri ortaya çıktı. Kasap Yaprak, “Bana tekme attı. Ben de o can havli ile balyozu kullandım. Çok pişmanım, ben 25-30 yıllık kasabım daha önce böyle bir olay ile karşılaşmamıştım” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de boğanın balyozla öldürüldüğü olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kasap Mustafa Yaprak, boğayı öldürmek için önce taş kullanmış

Olay, Kızıltepe ilçesi kırsal Hocaköy Mahallesi’nde 28 Kasım’da meydana geldi. Mustafa Yaprak, ahırda kesimini yapacağı gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyozla vurup, öldürdü.

Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis ve jandarmanın ortak çalışmasıyla kasaplık yaptığı belirlenen Mustafa Yaprak ile hayvan sahipleri Rıdvan Bayram ve Muzaffer Bayram gözaltına alındı.

Mustafa Yaprak tutuklanırken, diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

 Tutuklu sanık Mustafa Yaprak hakkında Kızıltepe 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yaprak ilk duruşmada cezaevinde tutuklu bulunduğu süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tahliye edildi.

Mahkeme duruşmayı 16 Şubat’a erteledi.

‘BANA TEKME ATTI, BEN DE O CAN HAVLİ İLE BALYOZU KULLANDIM’

Kasap Yaprak ve hayvan sahipleri Rıdvan Bayram ile Muzaffer Bayram’ın ifadeleri ortaya çıktı. Mustafa Yaprak ifadesinde, 25 yıllık kasap olduğunu ve daha önce böyle bir olay yaşamadığını söyledi.

Yaprak, “Olay günü Abiddin beni aradı. Kesilecek hayvanı olduğunu söyledi. Önce Abiddin'in büyükbaş hayvanını kestim. Sonra ağabeyi İbrahim'in büyükbaş hayvanını kesmek için gittim. Üzerimde kan olduğu için hayvan beni görünce agresifleşti. Bana tekme attı. Ben de o can havli ile balyozu kullandım. Çok pişmanım, ben 25-30 yıllık kasabım daha önce böyle bir olay ile karşılaşmamıştım. Keşke hiç yaşanmasayd " dedi.

‘ÖNCE TAŞ İLE VURDU, TAŞ KIRILINCA BALYOZU ALDI’

Tutuksuz sanık Muzaffer Bayram ise “Ben gittiğimde hayvanın kafasına çuval geçirilmişti. Ben kesinlikle Mustafa’ya balyoz vermedim. Ben Mustafa’nın aldığı anı da görmedim. Ben video çekmeye başladığımda kafasına balyoz ile vurulacağını bilmiyordum. Videoyu çekerken anladım.  Mustafa önce taş ile hayvanın kafasına vurdu. Taş kırılınca balyozu aldı. Balyoz orada duruyordu. Mustafa yerde duran balyozu alarak vurdu” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin