Mardin Havalimanı'nın adı değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Nobel ödüllü bilim insanının adına tabela hazırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada açıklamıştı, saatler sonra tabela değişti. Mardin Havalimanın'na o bilim insanın adının yazılı olduğu tabela asıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin Havalimanı'nın adı değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Nobel ödüllü bilim insanının adına tabela hazırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Mardin Havalimanı'nın adının değiştirilerek Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin verilmesi için oylama yaptı. 

"Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti; Mardin Havalimanı’nın adını Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim. Kabul edenler, etmeyenler...

İttifakla kabul edilmiştir. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriyoruz."

Açılış töreninin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını da yapan Erdoğan gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına kapalı buluşmanın ardından Mardin Havalimanı’na geçerek kentten ayrıldı.

Erdoğan’ın toplu açılış töreninde, adının Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar olarak değiştirileceğini açıkladığı Mardin Havalimanı’nın adının yazıldığı yere 'Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı' afişinin asıldığı görüldü.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin