Mansur Yavaş, sokak röportajıyla Türkiye'nin gündemine oturan Zehra Teyze ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, ekonomiye dair görüşleriyle gündem olan lif ve çorap satıcısı Zehra Canan ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş, sokak röportajıyla Türkiye'nin gündemine oturan Zehra Teyze ile bir araya geldi

Bir sokak röportajı sırasında ekonomik sorunlara ve çıkış yollarına ilişkin görüşleriyle sosyal medyada viral olan lif ve çorap satıcısı Zehra Canan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

Kamuoyunun ‘Zehra Teyze’ dediği Zehra Canan, ülke ekonomisine dair görüşlerini belirttiği sokak röportajının bir kısmında “Çin modeliymiş, Çin’in yüzde 80’i devletin, var mı özelleştirme? Çin’de sağlık, okul, konut ve yol bedava. Çin modeli hadi canım sende! Çin dünya pazarını eline almış. Akşama kadar dışarıdan mal getiriyorsun, gümrük vergisini kaldırıyorsun.

Koy gümrük vergisini bakalım gelir mi o mal. Sıfıra çekiyor, tabi mal gelir. İstihdam yok, ekonomi yok. Akşama kadar zam! Diyorlar ‘benzin bulduk’ ne benzin var ne mazot. Ben hiç inanmıyorum. 1970’lerden önce Türkiye’de dolar yoktu. Turgut Özal getirdi. Serbest piyasa ekonomisini bu ülke kaldıramaz. Özelleştirme paralarını ne yaptılar?” yorumunda bulunmuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin