Manisa'da şiddetli deprem!

Saat 10.21 sularında İzmir ve çevre illerden hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.5 olduğunu açıklarken, depremin Manisa'nın Saruhan ilçesinde gerçekleştiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da şiddetli deprem!

Son dakika haberine göre, saat 10.21 sularında İzmir ve çevre illerden hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.5 olduğunu açıklarken, depremin Manisa'nın Saruhan ilçesinde gerçekleştiği öğrenildi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor.Herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek." açıklamasında bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 10.21'de merkez üssü Saruhanlı olan 5,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem 9,29 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

MANİSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CNN TÜRK canlı yayınında şu açıklamalarda bulundu:

"Valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor. Şuanda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız devam ediyor. İlk etapta herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek."

'5'İ GEÇEN DEPREMDEN SONRA KAYGI DUYUYORUZ'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında şu değerlendirmelerde bulundu:

"5.5'lik deprem geniş bir alanda hissedilmişti. Bir hasar ortaya getirmiş olabilir, bilgiler çok taze. 5'i geçen depremden sonra kaygı duyuyoruz. Bölgede çok sayıda fay var. Tüm yerleşim yeri bunu hisseder. Batı Anadolu çok sayıda depremleri olan 6,5-7'lik depremler verebilen faylarla dolu. Bunlara ilişkin depremler meydana geliyor. 4'ü geçen her depremden sonra insanlar bir süre sokakta olmalarında yarar var. Binalarında da hasar varsa bunları göstermeden evlerine girmemeleri gerekir. İlk saatlerde yetkililerin açıklamalarını dinlemelerinde yarar görüyorum."

Etiketler deprem manisa izmir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin