Manfred Schmid: Böyle bir atmosferi, bizim takımımız sadece televizyonlardan biliyor

Austria Wien Teknik Direktörü Manfred Schmid, "Biz buraya kendi sınırlarımızı zorlamaya geldik. İlk dakikalar bizim için çok önemli. Erken bir gol bulmaya çalışacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Manfred Schmid: Böyle bir atmosferi, bizim takımımız sadece televizyonlardan biliyor

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında yarın sahasında Austria Wien'i konuk edecek.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Avusturya ekibinin teknik direktörü Manfred Schmid ve futbolculardan Manfred Fischer açıklamalarda bulundu. Turu geçmek için inançlı olduklarını belirten Schmid, “2-0’lık skordan sonra galibiyetin sürpriz olduğunu düşünürsünüz ama belki de asıl şans bu düşüncedir. Herkes böyle düşünürse, bunu terse çevirebilirsiniz. Fenerbahçe çok iyi bir takım ama biz de kaliteli bir ekibiz. Zor olsa da turu geçmeye inanıyoruz” diye konuştu.

"ERKEN BİR GOL BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Yarınki mücadelenin ilk dakikalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “İlk maçı bazı kişisel hatalar nedeniyle kaybettik. Tabii bunun yanında farklı faktörler de vardı. Çok gereksiz bir kırmızı kart oldu ve bu da bizi maçta zor duruma soktu. Biz buraya kendi sınırlarımızı zorlamaya geldik. İlk dakikalar bizim için çok önemli. Erken bir gol bulmaya çalışacağız, çok fazla taktikle alakalı konuşmak istemiyorum ama ilk dakikalar bizim için önemli” şeklinde konuştu.

”BÖYLE BİR ATMOSFERİ, BİZİM TAKIMIMIZ SADECE TELEVİZYONDAN BİLİYOR"

Fenerbahçe taraftarının yarın oynanacak karşılaşmada yaratacağı atmosfer ile ilgili de konuşan Schmid, “Böyle bir atmosferi, böyle bir stadı ve bu kalitedeki taraftarları, bizim takımımız sadece televizyondan biliyor. Ama bu durumu lehimize çevirmek istiyoruz, taraftarların verdiği enerjiyi üstümüze çekmek istiyoruz. Ayrıca oyuncular da sahaya çıkmak için çok hevesli” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin Adana Demirspor ile oynadığı ve 4-2 kazandığı mücadeleyi takip ettiklerini de belirten Manfred Schmid, “Fenerbahçe’nin hafta sonundaki maçını analiz ettik. Fenerbahçe’nin çok net bir oyunu var. Genel olarak aynı formasyonda çıkıyorlar. Çok büyük değişiklikler olacağını sanmıyorum. Kadrodaki oyuncularda değişiklikler olabilir belki ama formasyonda değişiklik olacağını düşünmüyoruz” açıklamasında bulundu. 

FISCHER: İSTANBUL'U GEZMEK İÇİN GELMEDİK

Manfred Fischer ise takımda morallerin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Hafta sonu kazandığımız için de moraller çok yüksek. Fenerbahçe’den kalite olarak geride olduğumuzu düşünmüyorum. Gruplara kalabilmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

Turu geçme şanslarının mümkün olduğunu belirten 27 yaşındaki oyuncu, “Şartlarımız zor ama buraya İstanbul’u gezmek ve eğlenmek için gelmedik. Bütün şartları zorlayarak elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin