Manchester City’den Rihanna’nın iç çamaşırlarına kadar her şey onların… İşte dünyanın yeni en zengin ailesi!

Dünyanın en zengin ailesi listesinde ilk sırayı uzun zamandır elinse tutan ABD'li Walton ailesi, liderliği BAE’li aileye kaptırdı. En zengin aile artık Birleşik Arap Emirlikleri'ni yöneten Nahyan ailesi. Ailenin Türkiye’deki yatırımları da dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Manchester City’den Rihanna’nın iç çamaşırlarına kadar her şey onların… İşte dünyanın yeni en zengin ailesi!

Dünyanın en zengin ailesi kısa bir süre öncesine kadar ünlü perakende zinciri Walmart’ın sahibi olan ABD’li Walton ailesi idi. Ancak aile, zirvedeki yerini Arap Nahyan ailesine kaptırdı.

175 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve Twitter’ın patronu ABD’li Elon Musk, dünyanın en zengin insanları sıralamasında zirvede bulunuyor ancak aileler sıralamasında zirvede artık 225 milyar dolarlık servete sahip Walton’lar değil Birleşik Arap Emirlikleri’ni yöneten Nahyan’lar bulunuyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Nahyan ailesinin özel serveti en az 300 milyar dolar, ayrıca BAE’nin 1,2 trilyon doları aşan kamu fonları da Nahyan ailesinin elinde.

Şeffaf olmadığı ve kraliyet ailesinin varlıkları ile devlet varlıkları arasındaki bulanık sınırlar nedeniyle ailenin servetinin büyüklüğüne dair kesin rakam vermek mümkün olmuyor. BAE Devlet Başkanı’nın kardeşi Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan’ın aile zenginliğinde en kritik figür olduğuna işaret ediliyor.

Dünyanın kanıtlanmış petrol rezervinin yüzde 6’sı Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunuyor ancak kraliyet ailesinin ve ülkenin serveti artık petrolün çok ötesine uzanıyor.

İngiltere Premier Lig kulübü Manchester City’den Elon Musk’ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’e kadar dünya genelinde birçok ülkede ve birçok sektörde yatırımları bulunan aile, son yıllarda servetini ve bölgesel etkisini de hızla büyüttü.

BAE’nin kurucusu Şeyh Zayed bin Sultan El Nahyan’ın üçüncü eşinden olan altı çocuğundan 61 yaşındaki Muhammed bin Zayid bin Sultan el Nahyan, bu yıl devlet başkanlığı koltuğuna otururken, 53 yaşındaki kardeşi Şeyh Tahnoun, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinin yanı sıra ülkenin ve kraliyet ailesinin servetini yönetiyor.

Ülkenin istihbarat servisinin de başında bulunan Şeyh Tahnoun, ailenin en az 300 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetinin yanı sıra devlet fonlarında bulunan yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık varlığı da yönetiyor.

MANCHESTER CITY, RIHANNA’NIN İÇ ÇAMAŞIRLARI...

Kraliyet ailesinin özel servetinin 150 milyar dolarlık kısmı International Holding Co. (IHC) bünyesinde, 4 milyar dolarlık kısmı Group 42 şirketi bünyesinde bulunuyor.

136 milyar dolarlık nakit ve benzeri varlıklar servetin bir parçası olarak öne çıkarken, 8 milyar dolar değerindeki First Abu Dabi Bank, 3 milyar dolarlık Manchester City kulübü, İngiltere’nin Manchester ve Londra kentlerindeki 1 milyar dolarlık gayrimenkul, 780 milyon dolarlık yatlar da servetin kalan parçalarını oluşturuyor.

IHC’nin ünlü ABD’li şarkıcı Rihanna’nın iç çamaşarı şirketi Savage X Fenty’de ve Elon Musk’ın SpaceX’de de hissesi bulunuyor.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ, KALYON’A DA ORTAK

Şeyh Tahnoun, 18 Ağustos 2021’de Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve bu görüşme sonrasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde adımlar hızlanmıştı.

IHC, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Kalyon Holding bünyesinde bulunan Kalyon Enerji şirketinin hisselerinin yüzde 50'si’ni Ağustos 2022’de yaklaşık 490 milyon dolara satın almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin