Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nu üzdü! Şampiyonlar Ligi finalinde zafer Rodri'nin tek golüyle geldi

İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter'i 68. dakikada Rodri'nin attığı tek golle mağlup ederek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Google Haberlere Abone ol
Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nu üzdü! Şampiyonlar Ligi finalinde zafer Rodri'nin tek golüyle geldi

İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Müthiş bir çekişmeye sahne olan maçı Manchester City, Rodri'nin 68. dakikada attığı tek golle kazanarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü. Temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi finalinde 90 dakika forma giydi.

Son olarak 2009-2010 yılında finale çıkan ve Bayern Münih'i 2-0'lık skorla mağlup eden Inter'in Şampiyonlar Ligi kupası hasreti bir sezon daha uzadı.

MAÇA ÇOK BÜYÜK İLGİ

Maça büyük ilgi gösteren ve takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen İngiliz ve İtalyan futbolseverler, karşılaşmanın başlamasına saatler kala çeşitli ulaşım araçlarıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelmeye başladı.

Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nu üzdü! Şampiyonlar Ligi finalinde zafer Rodri'nin tek golüyle geldi

Stat çevresinde coşkulu bir şekilde takımları lehine tezahüratlar yapan ve renkli görüntüler oluşturan sporseverler, başlama vuruşuna iki saat kala 72 bin kişilik Atatürk Stadı'nın tribünleri doldurdu.

ANİTTA VE BURNA BOY SAHNE ALDI

İstanbul'daki büyük final öncesinde sanatçılar Anitta ve Burna Boy sahne aldı.

Brezilyalı yıldız Anitta ve Nijeryalı şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Burna Boy, tribünleri dolduran futbolseverlere maç öncesinde keyifli anlar yaşattı.

Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nu üzdü! Şampiyonlar Ligi finalinde zafer Rodri'nin tek golüyle geldi - Resim : 2

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma öncesinde ve sırasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Stat ve çevresi, havalimanları, toplu taşıma istasyonları ile taraftarların olacağı meydanlar ve kaldıkları otellerin bulunduğu alanlarda 15 bin 850 polis görevlendirildi. Asayiş önlemleri kapsamında, stadın çevresi de emniyet kameralarıyla izlendi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Şampiyonlar Ligi'ndeki dev finalde ilk düdük sesi geldi.

6' İlk tehlike Manchester City'den geldi! Bernardo Silva'nın dar açıdan uzak köşeye yaptığı kesme vuruş direğin bir karış yanından auta gitti.

20' Inter'de Brozovic şansını ceza sahası dışından denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

27' Haaland, Onana'yı geçemedi! İlkay'ın pasıyla ceza sahasına hareketlenen Haaland'ın dar açıdan vuruşunda Onana kalesini gole kapadı.

35' Manchester City'de Kevin De Bruyne sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi. De Bruyne'nin yerine oyuna Phil Foden dahil oldu.

45' Temponun çok fazla yükselmediği ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

46' İkinci yarı başladı.

58' Defansın büyük pas hatasında Martinez araya girdi. Dar açıda Ederson'la karşı karşıya kalan Martinez mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

68' Gol perdesini Manchester City açtı! Inter savunmasından seken topu düzgün bir vuruşla ağlara yollayan Rodri takımını 1-0 öne geçirdi.

Manchester City, Hakan Çalhanoğlu'nu üzdü! Şampiyonlar Ligi finalinde zafer Rodri'nin tek golüyle geldi - Resim : 4

71' Inter direğe takıldı! Di Marco'nun kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Atağın devamında Di Marco yine şansını denedi ancak top takım arkadaşı Lukaku'ya çarptı.

77' Manchester City ikinci gole çok yaklaştı. Seri adımlarla ceza sahasına giren Foden'ın vuruşu Onana'da kaldı.

90' İnanılmaz bir pozisyon kaçtı. Lukaku'nun yakın mesafeden kafa vuruşunda Ederson'dan seken topu Dias kafayla kornere yollamak istedi. Dias'ın vuruşunda bir kez daha direğe çarpan top kornere çıktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin