Manchester City 3-2 Aston Villa MAÇ ÖZETİ

Premier Lig'in 38. ve son haftasında lider Manchester City sahasında 2-0 geriye düşmesine rağmen Aston Villa'yı 3-2 mağlup etmeyi başararak şampiyonluğa ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Manchester City 3-2 Aston Villa MAÇ ÖZETİ

Premier Lig'in son haftasında 90 puanla 1. sırada bulunan Manchester City ile 45 puanla 14. sırada bulunan Aston Villa kozlarını Etihad Stadyumu'nda paylaştı.

İki takımın fazla risk almadığı ilk yarım saatteki mücadelede ilk gol sesi Aston Villa'dan geldi. 37. dakikada Cash'in golüyle 1-0 öne geçen Aston Villa, Manchester City'e soğuk duş etkisi yarattı ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya ev sahibi Manchester City inanılmaz bir baskıyla başlasa da golü bulan taraf yine Aston Villa oldu. 69. dakikada Coutinho'nun bireysel çabasıyla hazırladığı pozisyonda golü bulan Aston Villa farkı ikiye çıkardı.

Bu dakikadan sonra sahneye çıkan isim kaptan İlkay Gündoğan oldu. 76. dakikada İlkay'ın golüyle farkı bire indiren City, bu golden yalnızca iki dakika sonra Rodri'yle skora denge getirdi ve tüm rüzgarı arkasına aldı. 81. dakikada sahneye yine İlkay Gündoğan çıktı ve Manchester City üst üste bulduğu gollerle skoru 3-2'ye getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Manchester City bu galibiyetle en yakın rakibi Liverpool'un bir puan önünde 93 puanla şampiyon oldu, Aston Villa ise sezonu 45 puanla tamamladı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin