Maliye ile Taraf'ın kavgası bitmiyor! Gazete iddia etti, Bakan 'uydurma' dedi!

Maliye Bakanlığı, Taraf gazetesinin bugün, 'Bakan Şimşek AA'yı spekülatörlükle suçladı' başlıklı haberinin, tamamen gazetenin kendi yorumu olup çarpıtmanın en güzel örneği olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Maliye ile Taraf'ın kavgası bitmiyor! Gazete iddia etti, Bakan 'uydurma' dedi!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dün katıldığı bir televizyon programında bazı gazetelerde yer alan "10 bankaya inceleme" iddialarının sorulduğu hatırlatıldı.



Bakan Şimşek'in de bu haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını tamamen uydurma ve kasıtlı haberler olduğunu net bir şekilde ifade ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Ancak Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in yaptığı bu genel değerlendirmelerin bazı yayın organlarında net bir şekilde istismar edildiği ve kullandığı ifadelerin çarpıtılarak AA'ya yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğü görülmüştür. Bu çerçevede Sayın Bakanımız bu ifadeleri ile konuyla ilgisi olmayan AA'yı değil, sadece '10 bankaya inceleme' iddiasını gündeme taşıyan gazeteleri kastetmiştir."



Açıklamada, Taraf gazetesinin "Bakan Şimşek AA'yı spekülatörlükle suçladı" başlıklı haberinin, tamamen gazetenin kendi yorumu olup çarpıtmanın en güzel örneği olduğu belirtildi.



Haber nasıl yapıldı?



Zaman gazetesi, Twitter'da kimliğini açıklamayan "@fuatavnifuat" hesabının yazdığı iddiaları 10 Eylül 2014'te "10 banka gözetime alındı iddiası piyasaları sarstı" başlığıyla manşetine taşımıştı. 



Bakan Mehmet Şimşek'e dün NTV'de katıldığı programda, bu iddialar, "BDDK'nın 10 bankayı takibe aldığı yönünde haberler var. Bu haberler gerçeği ne ölçüde yansıtıyor?" şeklinde sorulmuş, Şimşek de bunun üzerine "Öyle görünüyor ki bunlar kasıtlı, uydurma, birtakım spekülasyonlar, haberler" demişti. 



Zaman, Bugün ve Taraf gazeteleri başta olmak üzere bazı basın yayın organları, Bakan Şimşek'in bu cevabını internet sitelerinde ve gazetelerinde "Şimşek Bank Asya haberi sebebiyle AA'yı spekülatörlükle suçladı" şeklinde çarpıtarak vermişti. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin