Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a dava

Maliye Bakanlığı gazetede Mehmet Şimşek'le ilgili 1 haftadır yer alan haberler hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a dava

Maliye Bakanlığı, Taraf gazetesinde yaklaşık bir haftadır yer alan ve Bakan Şimşek ile Bakanlığa ilişkin iddiaların yer aldığı haberler hakkında yasal süreç başlattı. Bakanlık, gazetenin yanı sıra habere imza atan gazeteci hakkında da dava açtı.



Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Taraf gazetesinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alarak, 'Kupon Arsaları Peşkeş Çekmedin Mi' gibi yalan bir iddiada daha bulunduğunu, bu haberlerle de gazetenin baltayı adeta taşa vurduğunu savundu.



Açıklamada, gazetenin kendi çıkarları için konuya hiçbir şekilde vakıf olmadan ezbere ve kurgusal haberciliğe devam ettiği öne sürülerek, "Gazetenin iddiasına göre kamu arazilerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğünce satılması yerine, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) satıldığı ve bu nedenle Devletin vergi kaybına yol açıldığı iddia edilmiştir" denildi.



Hazineye ait taşınmazların genel satışa konu edilmek istenildiğinde yine ihale yöntemiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılarak ekonomiye kazandırıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:



Hazineye ait taşınmazların ihale yöntemiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satılması durumunda 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanuna göre katma değer vergisi hariç, her türlü vergi, resim ve harçtan muafiyet uygulanmaktadır. Milli Emlak Genel Müdürlüğünce satılması durumunda ise 4046 sayılı Kanuna göre sağlanan muafiyete ilaveten 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi Hakkında Kanuna göre katma değer vergisine de muafiyet uygulanmakta, aynı zamanda satışı yapılan taşınmazlar beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmamaktadır. Bu çerçevede haberde iddia edilenin aksine Hazineye ait taşınmazların ÖİB tarafından satılması durumunda daha az muafiyet sağlanmakta olup, uygulamaların tamamen kanun hükümlerince gerçekleştiği açıktır.



Açıklamada, Taraf gazetesinin yaklaşık bir haftadır Bakan Şimşek başta olmak üzere Maliye Bakanlığını ve ilgili kuruluşları hedef alan haberlere ilişkin gerek gazete gerekse de habere imza atan gazeteci hakkında her türlü dava sürecinin de başlatıldığı bildirildi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin