Maliye Bakanı açıkladı: 5 bin üründe fiyatlar sabitlenecek ya da düşürülecek. İşte Fransa'da yapılan anlaşmanın detayları

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, şirketlerin gündelik tüketilen 5 bin üründe fiyatları sabitlemeyi ya da düşürmeyi kabul ettiklerini duyurdu. Üç şirket ise anlaşma konusunda işbirliği yapmayı reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanı açıkladı: 5 bin üründe fiyatlar sabitlenecek ya da düşürülecek. İşte Fransa'da yapılan anlaşmanın detayları

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, enflasyonla mücadeleyi hızlandırmak için gıda perakendecileri ve üreticileriyle bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı fakat Unilever, Nestle ve PepsiCo’yu anlaşma konusunda “işbirliği yapmayı” reddeden şirketler arasında gösterdi.

Bakan, sektör yöneticileriyle iki gün süren görüşmelerin ardından televizyonda yayımlanan bir röportajda, şirketlerin gündelik tüketilen 5 bin üründe fiyatları sabitlemeyi ya da düşürmeyi taahhüt ettiğini açıkladı.

GIDA ENFLASYONU, MANŞET ENFLASYONUN İKİ KATI

Bugün açıklanan ağustos ayı verilerine göre, Fransa’da gıda enflasyonu hâlâ manşet enflasyon oranının iki katı üstünde seyrettiğinden, Fransız hükümeti gıda ve diğer temel gıda maddelerinin fiyatlarını düşürmeyi istiyor.

Carrefour ve Les Mousquetaires gibi perakendeciler Fransız tüketicilerin hayat pahalılığı nedeniyle temel tüketim mallarını satın almayı azalttıkları uyarısında bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin