Malatya'da korkutan deprem. Deprem birçok kenti salladı. Bölgede peş peşe depremler...

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye biçok noktasında peş peşe depremler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Son hissedilen deprem Malatya'da yaşandı. Deprem Elazığ ve Adıyaman başta olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa'da da hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli bölgede 7 bin 529 sarsıntı yaşandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da korkutan deprem. Deprem birçok kenti salladı. Bölgede peş peşe depremler...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremler 11 kentte yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 20 Şubat Pazartesi günü saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4, hemen ardından saat 20.07'de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha oldu.

6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Uzmanlar kesinlikle eşya almaya dahi hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini belirtiyor. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Haluk Özener, "6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalaca- Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'de Ekinözü-Kahramanmaraş'da meydana gelen depremlerin ardından, 22 Şubat 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 7579 adet deprem çözümü yapılmıştır." açıklamasını yaptı.

Bölgede irili ufaklı sarsıntılar devam ediyor. AFAD, Malatya Yeşilyurt merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını duyurdu.

AFAD'ın verdiği bilgilere deprem yerin 7 kilometre derinliğinde saat 23:36'da yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezi Adıyaman Çelikhan olarak açıkladı. Kandilli depremin derinliğini ise 5.4 kilometre olarak duyurdu.

Deprem Elazığ ve Adıyaman başta olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin