Malatya'da hayat normale dönmeye başlıyor. Alışveriş merkezleri hizmet vermeye başladı

 Malatya'da hayat normale dönmeye başlıyor. Alışveriş merkezleri hizmet vermeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı AVM'lerin hasarsız olduğunu açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da hayat normale dönmeye başlıyor. Alışveriş merkezleri hizmet vermeye başladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen kentlerden Malatya'da 1393 kişi yaşamını yitirdi, 6 bin 444 kişi yaralandı ve 1532 bina da hasar gördü. Kentte enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, alışveriş merkezleri de hizmete başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kontroller sonrası hasarsız olduğu belirlenen ve valilikçe hizmete başlaması onaylanan alışveriş merkezindeki 120 iş yerinden 43'ü açıldı, diğerlerinin de peyderpey açılacağı belirtildi.

Hayatın normale dönmeye başladığı kentte, alışveriş yapmaya gelenlerin tercihi ise depremde enkaz altında kaldığı ve kırıldığı için cep telefonuyla yiyecek ve içecek servisi yapan iş yerleri oldu.

'İNSANLAR MALATYA'YI TERK ETMESİN'

Alışveriş merkezinde restoranı olan Mustafa Sevim, "Amacımız para kazanmak değil. İnsanlara moral verelim, insanları huzurlu bir topluma endekslemek istiyoruz. İnsanlar gelsin, burayı görsünler. Malatya'yı terk etmesinler. Malatya'nın dağılmasını istemiyoruz. Memleketimizi seviyoruz. AVM güvenli, hasar tespit çalışması yapıldı" dedi.

Cep telefonu satan iş yerinin müdürü Onur Yaylacı ise ''Ülkemize çok geçmiş olsun. Çok büyük bir felaket atlattık. Zor zamanlar geçiriyoruz. Ülkece bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Biz de onun için mağazamızı açtık. İnsanlarımıza hizmet vermeye başladık. İnşallah bu kötü günler de gidecek. İnsanlar depremde cep telefonlarını kaybetti veya kırıldığı için çok sayıda kişi telefon almaya geliyor. Çünkü yakınlarıyla bir an önce iletişime geçmek istiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Etiketler malatya avm deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin