Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: Yaralılar var! Kurtulmaya çalışan vatandaş otobüsün üstüne çıktı

Malatya'da Karakaya Baraj Göleti'nde Battalgazi ile Baskil arasında sefer yapan feribota yolcu götüren otobüs gölete resmen uçtu. Gölete batan halk otobüsünde en az 4yaralının olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: Yaralılar var! Kurtulmaya çalışan vatandaş otobüsün üstüne çıktı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Karakaya Baraj Göleti'ne otobüsün düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Karakaya Baraj Göleti'nde Battalgazi ile Baskil arasında sefer yapan feribota yolcu götüren otobüs Atabey İskelesi bölgesinde gölete düştü.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, su altı arama kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: Yaralılar var! Kurtulmaya çalışan vatandaş otobüsün üstüne çıktı

Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

OTOBÜSÜN BARAJA DEVRILMESI KAMERADA

Malatya'da, Atabey İskelesi'nde yolcu indiren şoförünün kontrolünden çıkan halk otobüsünün, Karakaya Baraj Gölü'ne devrilmesiyle 4 kişinin yaralandığı kaza anı çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, otobüsün kendi etrafında döndüğü, daha sonra baraja devrilmesi yer alıyor.

Olay sonrası Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgede incelemelerde bulunarak, kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Şahin, kaza sırasında otobüste 6 yolcu ve şoförün bulunduğunu belirterek, "Otobüs nedenini henüz bilemediğimiz bir şekilde baraj yoluna düşüyor. Fakat derinliğe gitmiyor, feribota çarpmak suretiyle belli bir yerde durmuş. Tedbiren suyun altında tarama yapılıyor. Kamera görüntülerine de baktık. Dolayısıyla ihtimal yok ama tedbiren suyu taradık, taramaya da devam ediyoruz. Bir süre sonra aracı çıkaracağız. Bir de altını kontrol edeceğiz ama gördüğümüz kadarıyla ucuz atlatılmış büyük bir kaza" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 44 H 0020 plakalı halk otobüsü sürücü Mustafa Ş. ayakta tedavi edilirken, kazadan sonra hastaneye kaldırılan yaralı yolculardan Güner İ., Sabiha İ. ve Emine E.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: Yaralılar var! Kurtulmaya çalışan vatandaş otobüsün üstüne çıktı - Resim : 2

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin