Malatya depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı

AFAD verilerine göre Malatya'nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33'te yerin 6.99 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Malatya depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı

AFAD'dan alınan bilgiye göre Malatya'nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33'te yerin 6.99 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin ardından açıklamada bulunan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" uyarısını yaptı.

AFAD, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33’te 3.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi.

Depremin 6.99 kilometre derinliğinde olduğu aktarılırken Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür önemli bir ikazda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan’da olan 3,8’lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF İLE İLGİLİ DEĞİL. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. Sevgiler.

Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır.

2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir.

Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır. İyi akşamlar.

Sevgili arkadaşlar, tweetleri incelediğimde bazı arkadaşların bilim dışı söylemlerle yerbilimci olmadıkları halde depremle ilgili saçma sapan tahminler yapıp yazıp çizdiklerini görüyorum. Lütfen bunu yapmasınlar. Deprem ciddi bir konu. Biz burda falcılık yapmıyoruz.

Sadece izleyenleri bilinçlendirip bilgilendiriyoruz. Bu tür arkadaşlar için ne yapılabilir bilmiyorum ama bundan sonra bu komikliğe devam ederlerse ben şahsen engelleyeceğim. İyi akşamlar."

Malatya depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı

Malatya depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin