Mahsun Kırmızıgül'ün o teklifine isyan etmişti! Naşit Özcan, Medyatava'ya konuştu!

Kırmızıgül'ün yeni projesi için kendisine teklif sunulan Özcan, verilen ücrete tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahsun Kırmızıgül'ün o teklifine isyan etmişti! Naşit Özcan, Medyatava'ya konuştu!

Adile Naşit'in yeğeni usta oyuncu Naşit Özcan, Mahsun Kırmızıgül'ün yeni başlayacak dizisi için cast görüşmesine gitmiş ve teklif edilen ücretin düşük olmasına sosyal medyadan tepki göstermişti.



Özcan, mesajında rolün önemli olduğunu, ancak 1500 TL gibi düşük bir ücret sunduklarını belirtmişti.



Konuyla ilgili Medyatava'ya konuşan Naşit Özcan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:



Ben bunca yıl cast ajanslarıyla hiç çalışmadım ve 57 yaşında bir adamım. Tiyatro sahnesinde doğmuş büyümüş ve Adile Naşit'in yeğeni olmaktan, Selim Naşit'in oğlu olmaktan gurur duymuş, ancak hiçbir zaman onların isimlerini kullanmadan tiyatro hayatımı bu yaşıma kadar başarıyla geçirmiş kendi çapımda bir adamım. Yıllarca Samanyolu gibi ekonomik güçlükler çeken bir yerde oynadım. O kanal bile bana çok yüksek paralar öderken, haftanın 3 günü çekilecek ağır bir rol için kalkıp 1500 TL gibi bir ücret sunuyorlar. Bu ayıbın ötesinde bir durum. 



Türkiye'de bu işe emeğini vermiş iyi oyunculara, karşı taraftan sunulan ücretin ne kadar ayıp, ne kadar düşürücü ve hakaret edici olduğunu gördük. Sen bir oyuncuya 70 bin TL veriyorsan ve yan rollere de 1500 TL gibi bir rakam teklif ediyorsan, sana söylenecek bir laf bulamam. Eğer iyi bir oyuncuyla bu işi yürütmek istiyorsan,  bunun hakkını vereceksin. Kaldı ki "bana 70 bin TL ver" gibi bir talebim de yok. Ama standartlar da bellidir... Bu, Türkiye'deki sanatçıların çoğuna hakaret etmektir.



Türkiye'de bu işten para kazanmaya çalışan yapımcıların, oyuncuların kıymetini, değerlerini ve yeteneklerini göz önünde tutarak ücret talebinde bulunurlarsa, ne oyuncuları kırarlar, ne de seyircileri... Böyle bir çirkinliğe girişmesinler ve kimseyi üzmesinler.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 

 




 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin