Mahsa Emini eylemleri ile gündemde olan İran'da bir çift, dans ettikleri videoyu paylaştı. Yolsuzluk ve fuhuş ile suçlandılar. Çift, 21 yıl hapis cezası aldı

İran'da bir çift, dans ettikleri videoyu sosyal medyada paylaştı. Çift hakkında soruşturma başladı. 20'li yaşlarındaki çifte yolsuzluk, fuhuş ve propagandayı teşvik etmekten toplamda 21 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Mahsa Emini eylemleri ile gündemde olan İran'da bir çift, dans ettikleri videoyu paylaştı. Yolsuzluk ve fuhuş ile suçlandılar. Çift, 21 yıl hapis cezası aldı

İran'da Astiyazh Haghighi ve Amir Mohammad Ahmadi çifti, sokakta dans ettikleri için toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BBC'deki habere göre 20'li yaşlarındaki çift; yolsuzluk, fuhuş ve propagandayı teşvik etmekten suçlu bulundu.

Çift, danslarını İran'da devam eden protestolarla ilişkilendirmese de, bir kaynak BBC Monitoring'e çiftin tutuklanmasının videoyla bağlantılı olduğunu doğruladı.

Sosyal medyada paylaşılan bir video, onları Tahran'daki Özgürlük Kulesi'nin yanında dans ederken gösteriyordu.

Gözaltına alınan Mahsa Emini'nin ölümüyle başlayan protestolara karıştığı görülen kişilere yetkililer ağır cezalar veriyor.

 MAHSA EMİNİ OLAYLARI NEDİR?

Mahsa Emini, (22 Temmuz 2000 Saggız - 16 Eylül 2022 Tahran), 16 Eylül 2022'de İran'ın başkenti Tahran'daki rehberlik devriyesi tarafından giysisi ve hicabı İslam'a aykırı olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve dövülerek öldürülen İranlı bir kadın.

Emini, Tahran'daki Kesra hastanesinde, İslam Cumhuriyeti'nin ahlâk polisi görevlilerince aldığı darbelerin yol açtığı yaraların ciddiyeti nedeniyle öldü.

Mahsa Emini'nin ülkedeki zorunlu başörtüsü yasası nedeniyle öldürüldüğü haberi İran halkını ve Farsça konuşan siber uzayı şok etti ve bir öfke dalgasına yol açtı.

 

Etiketler iran çift dans hapis ceza
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin