Mahmut Tanal Ali Mahir Başarır'a hakaret edip yumruk mu atmaya çalıştı? Gazeteci Altan Sancar'ın iddiasına Tanal'dan yanıt geldi: Gerginlik oldu ama...

Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından iki CHP'li hakkında önemli iddialar ortaya attı. CHP'de kurultay için imza toplanması konusunda Mahmut Tanal'ın CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a hakaret edip yumruk atmaya çalıştığını iddia etti. CHP'li Mahmut Tanal ise bu iddiayı yalanladı: Tartışma ve gerilim yaşandı. Ancak hakaret kesinlikle olmamıştır.

Google Haberlere Abone ol
Mahmut Tanal Ali Mahir Başarır'a hakaret edip yumruk mu atmaya çalıştı? Gazeteci Altan Sancar'ın iddiasına Tanal'dan yanıt geldi: Gerginlik oldu ama...

CHP'de yaklaşan kurultay öncesi parti içerisinde gerilimler yaşanırken kulislere de çeşitli haberler düşüyor.

Bunun son örneği ise Gazeteci Altan Sancar'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklama oldu. Sancar, CHP'li Mahmut Tanal'ın grup başkanvekili Ali Mahir Başarır'a hakaret ederek yumruk atmaya çalıştığını yazdı.

Sancar, "CHP’de kurultay için Meclis Genel Kurulu’nda imza toplanması ve Whatsapp grubunda buna Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın itiraz etmesi üzerine Mahmut Tanal, Başarır’a yönelik fiziki müdahalede bulundu ve hakaret etti" ifadelerini kullandı.

Olaya Meclis polisinin de dahil olduğunu iddia eden Sancar, "Sesleri duyan Meclis polisi de olay yerine gelse de tartışmanın vekiller arasında olduğunu görünce olaya müdahale edemedi. Olay partililerin araya girmesi ile sona erdi" dedi.

CHP'Lİ TANAL'DAN CEVAP GELDİ

Sancar'ın iddiaları üzerine CHP'li Mahmut Tanal'dan yanıt geldi. Ali Mahir Başarır ile aralarında bir gerginlik yaşandığını doğrulayan Tanal, bahsedildiği gibi karşılıklı hakaretin asla olmadığını söyledi. "Ali Mahir Başarır’ın ailesi benim ailemdir, benim ailem de Ali Mahir Başarır’ın ailesidir" ifadelerini kullanan Tanal, "Aramızda farklı görüşler olsa da biz her zaman büyük bir ailenin parçasıyız" dedi.

İşte Tanal'ın açıklaması:

"Sayın Altan Sancar, sosyal medya hesabınızdan yer verdiğiniz iddialara ilişkin açıklamam şudur:

Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır ile aramızda kurultay sürecine ilişkin bir tartışma ve gerilim yaşanmıştır. Ancak Şahsımız ve aile şerefimiz üzerine karşılıklı hakaret kesinlikle olmamıştır.

Paylaşımınızda yer alan “Ali Mahir Başarır’ın şahsına ve ailesine yönelik ağır ifadeler kullandığım” iddiası, külliyen yalandır! Ali Mahir Başarır’ın ailesi benim ailemdir, benim ailem de Ali Mahir Başarır’ın ailesidir. Her bir CHP’linin ailesi, benim ailemdir. Düne kadar nasıl adaletsizliğe, iktidarın keyfi uygulamalarına karşı birlikte mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı şekilde mücadelemizi grup olarak sürdüreceğiz.

Tekrar tekrar vurguluyorum!
CHP, demokrasiyi içselleştirmiş bir partidir.
Aramızda farklı görüşler olsa da biz her zaman büyük bir ailenin parçasıyız.
CHP Milletvekilleri, ne birbirlerinin ne de bir başkasının namusu, şerefi ve ailesi üzerine hakaret etmez."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin