Mahkemelerde büyük değişiklikler geliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı oluşturulacak. Stokçuluk yapanlar yandı cezalar artırıldı. İşte TBMM Genel Kurulu'ndan geçen 6. Yargı Paketi'nin ayrıntıları

TBMM'de görüşülen 6. Yargı Paketi, Meclis Genel Kurulundan geçti. 6. Yargı Paketi'nde kritik maddeler yer aldı. Pakete göre; hakim ve savcı yardımcılığı kurumu oluşturulacak. Noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek. Stokçuluk yaptığı belirlenen kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemelerde büyük değişiklikler geliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı oluşturulacak. Stokçuluk yapanlar yandı cezalar artırıldı. İşte TBMM Genel Kurulu'ndan geçen 6. Yargı Paketi'nin ayrıntıları

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 6’ıncı Yargı Paketi ile; hakim ve savcı yardımcılığı kurumu oluşturulacak. Noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek ve stokçuluk yaptığı belirlenen kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Stokçuluk yapanlara ve fiyatları etkileyenlere ağır ceza verilmesini öngören 6. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Fiyatları etkileme ile mal veya hizmet satımından kaçınma suçuyla etkin mücadele edilebilmesi ve stokçuluk faaliyetlerinin önlenebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda bu suçlar için belirlenen cezalar artırılıyor.

Kanun Teklifi ile fiyatları etkileme suçunda hapis cezasının alt sınırı 3 aydan 1 yıla, üst sınırı da 2 yıldan 3 yıla çıkarılacak. Stokçuluk suçunda da hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 1 yıla, üst sınırı ise 2 yıldan 3 yıla yükselecek.

Her iki suçun da örgütlü işlenmesi halinde söz konusu cezalar bir buçuk kata kadar artırılabilecek. Böylece, fiyat etkileme ve stokçuluk suçu işleyenler hakkında tutuklama kararı verilebilecek.

Düzenlemeyle hakim ve savcı yardımcılığı da hayata geçirilecek. Sınavı kazananlar Türkiye Adalet Akademisi'ndeki temel eğitimden sonra "hakim yardımcısı ve savcı yardımcısı" olarak atanacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin