Mahkemeden Vefa Salman hakkında karar! Mahkeme salonu karıştı. Ali Mahir Başarır'dan mahkeme heyetine sert tepki. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba sözler: Eşkiya takımı

Görevinden uzaklaştırılan CHP'li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için üçüncü bilirkişi raporunda da "suçsuzdur" denildi. Mahkeme Salman'ın göreve iadesi talebini reddetti. Duruşmayı izleyen CHP'liler salonu terk ederken mahkeme heyetine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da CHP'lilere yanıt verdi. Bakan Soylu CHP heyeti için, "Eşkıya takımı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Vefa Salman hakkında karar! Mahkeme salonu karıştı. Ali Mahir Başarır'dan mahkeme heyetine sert tepki. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba sözler: Eşkiya takımı

Yalova Belediyesi Yolsuzluk ve Zimmete para geçirme davasının 9. duruşması bugün Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

AVUKATI GÖREVE İADESİNİ İSTEDİ

Tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal ise yaptığı savunmasında şunları söyledi;

“Müvekkilim Vefa Salman suçsuzdur. Görevine iade edilmesi gerekmekte. Bilirkişi raporunda, Vefa Salman ve arkadaşlarının suçu olmadığı belirtilmekte.

Yalova halkının iradesine ipotek koyuldu ve bunun kaldırılması gerekiyor. Salman, hakkında dosyalarda raporlarda bir suçlama yapılamamıştır.

Yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için bir an önce Adalet diyoruz. Dosyanın tevkinin gerçekleştiğini görüyoruz. Yargılamanın tek olmalı ve Vefa Salman'ın tek yargılanmasını diliyoruz.”

Mahkemeden Vefa Salman hakkında karar! Mahkeme salonu karıştı. Ali Mahir Başarır'dan mahkeme heyetine sert tepki. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba sözler: Eşkiya takımı

MAHKEME GÖREVE İADEYİ REDDETTİ

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için üçüncü bilirkişi raporunda da “suçsuzdur” denildi. Rapora rağmen mahkeme Salman’ın göreve iadesi talebini reddetti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DESTEK VERDİ

Vefa Salman’a, destek için CHP Genel Başkan Yardımcıları, Muharrem Erkek, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yalova Adliyesi’nde hazır bulundu.

Mahkemeden Vefa Salman hakkında karar! Mahkeme salonu karıştı. Ali Mahir Başarır'dan mahkeme heyetine sert tepki. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba sözler: Eşkiya takımı - Resim : 2

 ALİ MAHİR BAŞARIR, MAHKEME HEYETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkemenin göreve iade edilmesini reddetmesine CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine “Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” diyerek sert tepki gösterdi.

CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etti.

BAKAN SOYLU'DAN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP'lilere tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkıya takımı, bugün de mahkeme bastı." dedi.

CHP'DEN YANIT

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay da Bakan Soylu'ya, "Eşkiyalık, haraç, mafya, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olmak gibi kavramları öğrenmek isteyenler aynaya baksınlar." yanıtını verdi.

CHP’Lİ VEKİL BAKANLIK ÖNÜNDE PANKART AÇTI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Salman’ın görevine iade edilmemesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı önünde beraberindeki heyetle birlikte “Adalet ne zaman gelecek, Vefa Salman göreve” yazılı pankart açan Torun, bahse konu fotoğrafları sosyal medyadan da paylaşarak Salman'ın göreve iade edilmesini istedi.

“YALOVA SEÇİMLERİNİ, MASA BAŞINDA ALDILAR”

Torun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yalovalıların hakkını ve oyunu savunmak için İçişleri Bakanlığı'nın önündeyiz! Siyasi bir operasyonla, demokrasiyle alamadıkları Yalova seçimlerini, masa başında aldılar! Halkın hakkını gasp eden yargı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı göreve iade etmelidir!”

Mahkemeden Vefa Salman hakkında karar! Mahkeme salonu karıştı. Ali Mahir Başarır'dan mahkeme heyetine sert tepki. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba sözler: Eşkiya takımı - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 32 ihale dosyasında usulsüzlükler tespit edilmiş, ayrı hesaplarda yapılan inceleme sonucunda, zimmete geçirilen para miktarının ise 20 milyon 739 bin 664 lira 80 kuruş olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin